Bülent Uygun'un yönetim oluşturma çabalarının bazı kesimler tarafından eleştirilmesine de değinen Dizer, "Sakarya'da bir garip yapı oluşmuş, kim şehrime acaba yardımım dokunur mu diye ortaya çıksa anında saldırıya uğruyor" ifadesini kullandı.
Röportaj: Hamdi YULUĞ
-----------------------------------
Önceki Pazar Atatürk Stadı'nda oynanan Ünyespor maçını izleyen usta gazeteci Oğuz Dizer, değerlendirmelerini Hamdi Yuluğ'a yaptı. Ünyespor karşısında galibiyeti kaçıran taraf olduğumuzu belirten Dizer, Mücadele, saha paylaşımı, rakibe alan bırakmama anlayışı devre arasında özveriyle organize edilmiş ve hazırlanmış ekibimiz şık görüntüsünü hepimize yansıttı" diyerekten, teknik heyeti ve futbolcuları kutladı.
HY: Oğuz ağbi, uzun süre sonra Pazar günü yine Sakaryaspor müsabakasındaydınız, ekibimizi nasıl buldunuz?
- Ameliyatım sonrası , yazdan kalma da birgün olunca ilk kez Sakaryaspor maçına gelme şansım oldu. Açık söylemek gerekirse beklediğimden çok daha iyi bir Sakaryaspor topluluğu izledim. Mücadele, saha paylaşımı, rakibe alan bırakmama anlayışı devre arasında özveriyle organize edilmiş ve hazırlanmış ekibimiz şık görüntüsünü hepimize yansıttı. Galibiyeti kaçıran taraf olduk. Ki rakibimiz Ünyespor devre arasını her açıdan organize geçirdi, kadroyu tamamen yenilediler.
----------------------------
13-15 kişiyle Kervansaray Otel'de yapılmaya çalışılan çift kaleler sonrası! Necmettin Sert, ekibi ve futbolcularımızdan başka umutlu olan var mıydı bilemiyorum?
----------------------------
Ekstra bir kamp ortamı yaşandı, önemli rakiplerle hazırlık müsabakaları oynandı. Mesela Kartaspor ile 2-2 berabere kaldıkları maçı izledikten sonra doğrusu Sakarya adına ümitsizdim. Hele hele 13-15 kişiyle Kervansaray Otel'de yapılmaya çalışılan çift kaleler sonrası! Necmettin Sert, ekibi ve futbolcularımızdan başka umutlu olan var mıydı bilemiyorum? Şahsen umutsuzdum, beni yanıltan teknik kadro ve futbolcularımıza teşekkürlerimi, şükran duygularımı göndermek isterim. Başarıları daim olsun inşallah.
HY: Bu mücadeleden kümede kalma sevinci çıkabilir mi Oğuz ağbi?
- Çok zor Hamdi. Eğri oturup doğru konuşmak lazım. Bizler bu çocukların daha da başarılı olabilmeleri için , acaba ne yaptık? Taraftar için tek cümle dahi söyleyemem. Çünkü onlar Türkiye'nin dahi imrendiği ve saygı duyduğu bir sevdayı ve direnişi sahneye koyuyorlar. Sakaryaspor olgusunun ekonomik ve yönetim boyutundan söz ediyorum. Bu konuda görev alması gerekenler siyasetçisiyle, bürokratıyla, yöneticisiyle birer koskoca sıfırı hak etmişlerdir, analarının ak sütü gibi.
------------------------------
İdari menajer Yasin Darcan ile. Sonra? Necmettin Sert , Yaşar hoca ve ekibi arkalarında da gencecik futbolcuları!. Şu anda bir tek onlar, tribündeki taraftar ve kayyum var, gerisi çene suyu çorba!
-----------------------------
Sorunun cevabına gelelim maalesef işimiz çok zor hatta imkansız. Çünkü siz kazanacaksınız, üstelik üzerinizdekiler de kaybedecek. Giresunspor'un da kampındaydım. Yepyeni bir kadro oluşturdular, kaleye bizim Recep'i aldılar son gün. Titanik Otel'deki futbolcu sayısını değil de Giresunlu yönetici sayısını söyleyeyim en az 15-16 yönetici. Böylesi bir organizasyon ve koordinasyona biz tek kişilik orduyla cevap vermeye çalışıyoruz. İdari menajer Yasin Darcan ile. Sonra? Necmettin Sert , Yaşar hoca ve ekibi arkalarında da gencecik futbolcuları!. Şu anda bir tek onlar, tribündeki taraftar ve kayyum var, gerisi çene suyu çorba!
------------------------------
Sakarya'ya hizmet edenleri tövbeye zorlamaya çalışan pisliklerle mücadelemiz her daim sürecek, sakın ola hiçbiri davadan döneceğimizi zannetmesin.
-----------------------------
HY : Bülent Uygun'un girişimleri ve çabaları var! Bu konuda ki düşüncelerin nedir ağbi?
- Okuyor izliyorum Hamdi, bir yandan da bekliyorum 'acaba Bülent Uygun bu şehre bir daha asla yardım etmemek üzere ne zaman yemin edecek?' diye! Sakarya'da bir garip yapı oluşmuş, kim şehrime acaba yardımım dokunur mu diye ortaya çıksa anında saldırıya uğruyor. Bunu organize edenler de hep aynı arızalı tipler ve Sakarya'yı bilmeyen kişiler. Sakarya'yı bilselerdi, Bülent Uygun'u da bilirlerdi!
-----------------------------
Depremden sonra stadın yanında organize edilen aş evinde  depremzedelere aylarca kepçeyle yemek servisi yapmıştır Bülent Uygun. Kişisel olarak uzattığı eller ve ekonomik yardımlar da hariç. 
-------------------------------
Depremden sonra stadın yanında organize edilen aş evinde  depremzedelere aylarca kepçeyle yemek servisi yapmıştır Bülent Uygun. Kişisel olarak uzattığı eller ve ekonomik yardımlar da hariç.  Futbolculuğunu, gol krallığını, şöhretini görmezden gelebilirsin ama bu şehre deprem zamanındaki hizmetini ve erdemini nasıl görmezsin? Böyle alçaklık olur mu? Sakarya'ya hizmet edenleri tövbeye zorlamaya çalışan pisliklerle mücadelemiz her daim sürecek, sakın ola hiçbiri davadan döneceğimizi zannetmesin. Onlar için belki çok da, bizler için başka anayurt yok.

Editör: TE Bilişim