Kardeşim Yavuz'un ; açık kalp ameliyatı için başvuruda bulunduğumuz Koşuyolu Kalp Araştırma hastanesine ve dönemin Dr Yakut'u gerçek tıp yakutu Cevat Yakut'a ulaşmak pek mümkün değildi.

Aylar sürebilecek randevu kalabalığı yeni yeni başlamış kalp operasyonları için doğal süreçti tabii. Peki ya hasta ve yakınları için ? Çok zordu çok.

Dönemin Orman Bakanı okul arkadaşım, kadim dostum Ersin Taranoğlu'nun devreye girmesi yaşadığımız zorluklar konusunda adeta şifa iksiri tesiri gösterdi ve yaklaşık 25 günlük bekleme süresi ardından operasyon başarıyla gerçekleşti hamdolsun.

Hastanede Yakut'un asistanı şahane bir Adapazarlı gencecik can Haluk Akbaş'ın bulunması Dizer ailesi için harikulade nimetti elbette. Rabbimiz Taranoğlu, Yakut, Akbaş ve operasyon günü kardeşime kan vermek için Adapazarı'ndan gelen dostlarımızdan ve ameliyat ekibinden razı olsun.

[Yavuz ameliyat öncesi çok steresli bekleme dönemi yaşadı. Florya'dayız. Kardeşimin erginliğini görünce Galatasaray Metin Oktay tesislerine, antrenman seyretmeye götürdüm koyu Beşiktaş taraftarı olmasına rağmen.

Sounnes dönemi. Efsane Liverpool futbolcusu sordu ' kardeşin mutsuz görünüyor, neden?'

'Kalp problemi yaşadığını ve dolayısıyla korktuğumuzu' ifade ettim. Bölük pörçük İngiliz'cem ile.

Sounnes derhal ğöğüs bölgesini açtı ve fermuardan farksız dikiş izlerini gösterdi.

Göğsüne yumruğuyla vurarak, 'ben de ameliyat oldum ve şimdi taş gibiyim, antrenmanlarda nasıl şutlar çektiğimi, görüyorsun zaten' dedi.

Gerçekten antrenmanlar esnasında müthişti ve Sounnes'in açık kalp ameliyatı geçirdiğini ilk kez orada öğrenmiştim.

Hastane günleri başladı ve şükürler olsun her şey çok güzel oldu.

Operatör Dr Haluk Akbaş; daha sonra yönlendirdiğimiz şifa arayan her Adapazarlı dostumuza el uzattı ve imkanları nispetinde gerekeni yaptı. Aynı vefa Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi sürecinde de sürdü gitti.

Adapazarı Uzunçarşılı efsane gözlük üstadımız; kadim dost Turan Beyan kardeşim de, kendisine başvuran Sakaryalı kalp ve damar ayarı gerekenler ordusuna dahil olmuş.

Bizim gencecik asistan doktorumuz bu süreçte; Prof.Dr. ünvanını hak etti ve kariyeriyle kalp operasyonları kapsamında müthiş pozitif yönde mesafe kat etti.

Turan göğüs kafesi yarılmadan, sağ bacağı bilekten kasığa kadar kestane gibi ayrılmadan adeta nokta operasyonuyla kaburgaları arası ve bacağındaki birkaç noktadan 4 damarını değiştirdi. Ben 9 sene önce açık kalp ameliyatı geçirdiğimde mükemmel bir Galatasaraylı operatör elinde şifa bulmama rağmen yaralarımın geçmesi aylar sürmüş ve bir süre bastonla yürümüstüm.

Bizim Turan operasyondan 17 gün sonra, kendi otomobiliyle İzmit'e VM Medical Park Kocaeli Hastanesine Prof. Dr. Haluk Akbaş'ı ziyarete götürdü beni.

Yaşam stresi ve doğru beslenememe, tabi sigara, kirli hava, iş, güç, gerilim ve lüzumsuz hırslar potansiyel kalp damar hastalıkları sebebi.

Yavuz Dizer en zor Oğuz Dizer orta zor dönemi hamdolsun şifa ile atlattı.

Ve şimdi 'küçük kesi mini invazif kalp ameliyatı' çağı da şifa sağlık esenlik adına, Rabbimize hamdolsun yaşamımızda yer aldı.

Belirti hisseden veya problemi teşhis edilen, asla korkmamalı, acele hekimlerimize başvurmalı.

Emin ellerde olduğumuzdan emin olabilirsiniz...

Tüm sağlık emekçilerimizden Allah razı olsun. Sonsuz teşekkürler ve şükran duygularımla ...

Editör: TE Bilişim