Sinan Çileli “Ayrıca yapılan görüşmede Konsey Başkanı dahil, yürütme kurulundan hiç kimse bulunmadığı aşikardır. Bundan dolayı yanlış bir değerlendirme yapıldığı kanaati ve temennisinde bulunuyoruz.” Diyerek Uğur Akkuş ve ekibinin algı operasyonu yaptığına işaret etti. Bilgiler verdi.

Haberin aslı başkaymış!

Geçtiğimiz günlerde “ Akkuş kent konseyini ziyaret etti” haberine yalanlama geldi. Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli, Sakaryaspor Başkan adayı Uğur Akkuş'un basın danışmanları tarafından servis edilen ''Uğur AKKUŞ Kent Konseyini ziyaret etti” başlıklı haberine yanlış anlaşılmalara neden oldu diye itiraz edip açıklama yaptı. Sakaryaspor Başkan adayı Uğur Akkuş hafta sonu Sakaryaspor maçını izlemek için geldiği Adapazarı'nda maç sonrasında Sakarya Kent Konseyini ziyaret ettiğine dair Uğur Akkuş'un basın danışmanı tarafından hazırlanan haber ve fotoğraflar 'Uğur Akkuş kent konseyini ziyaret etti' başlığıyla servis edilmişti. Fakat kent Konseyi başkanı Çileli ve yönetim bu durumdan rahatsız oldu.

Konsey rahatsız oldu

Gerçeğe uygun olmayan bu haberin servis edilmesi ve yayınlanmasından sonra fotoğraf karesinde bulunan bazı isimler haberin internet sitelerinden kaldırılmasını ve tekzip edilmesini isterken Sakarya Kent Konseyi Başkanı Sinan Çileli açıklama yaparak haberden rahatsızlıklarını açık olarak dile getirdi. Çileli bazı isimlerin bu rahatsızlığını dile getirme adına tüm yanlış anlaşılmalara mahal vermeme adına açıklama yapmak zorunda kaldı. Çileli konseyin tarafsızlığına işaret ederek “Sakaryaspor şehrimizin gözbebeği, hepimizin gönül verdiği müstesna bir kulüptür. Ancak kent konseyi kulüp yönetimi konusundaki çekişmelerin ve hesaplaşmaların tamamen dışındadır” diyerek taraf olmadıklarını dile getirdi.

İşte o açıklama

Değerli Hemşerilerimiz ve Kıymetli Sporseverler,

22/12/2020 tarihli bazı basın organlarında “Uğur AKKUŞ Kent Konseyini ziyaret etti” başlığıyla bir haber yayınlanmıştır. Kent Konseyi bu şehrin ortak değerlerine hizmet eden bir kurumdur. Ancak hiçbir konuda taraf olmaz ve ortak değerler noktasında birleştirici bir yapı olarak hizmet eder. Sakaryaspor şehrimizin gözbebeği, hepimizin gönül verdiği müstesna bir spor kulübüdür. Ancak Kent Konseyi kulüp yönetimi konusundaki çekişmelerin ve hesapların tamamen dışındadır.

Kaldı ki ziyaret edilen mekan, Sait Tanış Kültür Merkezidir ve Konseyin eski yönetim merkezi olup Konseyimiz bu merkezden taşınmıştır. Binanın girişindeki eski tabelanın önünde fotoğraf verilmesi de manidardır. Ayrıca yapılan görüşmede Konsey Başkanı dahil, yürütme kurulundan hiç kimse bulunmadığı aşikardır. Bundan dolayı yanlış bir değerlendirme yapıldığı kanaati ve temennisinde bulunuyoruz.

dilediğiyle görüşür, ancak bu görüşmenin Kent Konseyi ile alakası olmadığını Kamuoyuna saygı ile duyururuz.

​​ Sinan ÇİLELİ

​​​ Kent Konseyi Başkanı

Editör: TE Bilişim