Kütahya Dumlupınar galibiyetinden sonra dün kendi sahasında ağırladığı İstanbulspor'u yenerek galibiyet serisine devam eden BAL Ligi temsilcimiz Kocaalispor iyi bir çıkış yakaladı. Maça tutuk başlayan ev sahibi Kocaalispor pozisyon bulmakta zorlandı. İlk yarıda maç orta saha mücadelesi olarak geçti. Her iki takımda vasatın altında mücadele sergiledi. Orta saha şeklinde geçen karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.
2. YARIYA HIZLI BAŞLADI
İkinci yarıya daha etkili başlayan taraf Kocaalispor oldu. İkinci yarının 10 dakikasından sonra Kocaalispor rakip kalede pozisyonlar bulmaya başladı. Bu dakikalarda oyunu rakip kaleye yıkan ev sahibi takımda ilk oyuncu değişikliği 60. dakikada Saibou yerini Muhammet'i alarak başlayan Kocaalispor oldu. Oyuncu değişikliği Kocaalispora hareketlilik getirdi. KALECI YUMRUK ATTI
66. dakikada Ozan oyundan alındı ve yerine Hacı dahil oldu bu dakikadan sonra baskısını artıran Kocaalispor ceza sahasının dışından Fatih'in sert ve düzgün vuruşu ile 79. dakikada 1-0 öne geçti. Oyun Kocaalispor ataklarıyla devam ederken İstanbulspor ceza sahası içinde İstanbulspor'lu kaleci Kutsal'ın Kocaalispor oyuncusu Muhammet'e yumruk atmasıyla kırmızı kart gördü ve hakem penaltı noktasını gösterdi.
PENALTI GELDİ
Kırmızı kart sonrası sahada kısa süreli gerginlik yaşandı. Olayların yatışmasından sonra penaltı noktasına gelerek düzgün vuruş yapan Zekeriya takımın ikinci golünü kaydetti. 2-0  90. dakikada Görkem'in yerine Ahmet girdi. Maçta başka gol olmayınca maç Kocaalisporun 2-0’lik galibiyeti ile sona erdi.
BAŞKAN DESTEK İSTEDİ
Maçtan sonra konuşan Kocaalispor Kulübü Başkanı Murat Duman, Kocaalispor'un bu galibiyeti hak ettiklerini belirterek, bundan sonra daha çok galibiyet alacaklarını ve buna inandıklarını söyledi. Bu arada taraftarlara da seslenen Kocaalispor Kulübü Başkanı İşadamı Murat Duman ‘’Taraftara minnettarız. Taraftarlarımız Kocaalispor'a daha fazla destek vermelidirler. Tüm Kocaali ve Kuzey camiasından destek istiyoruz. Herkese teşekkür ederiz’’ dedi. 
Stat: Kocali Stadı
Hakemler: Tolga Akköse ***, Mustafa Kutlu **, Sercan İdi **
Kocaalispor: Mehmet: **, Çağrı **, Görkem ***(16-Ahmet: ?), Ramazan ***, Murat **Onur ***, Zekeriya ***, Ozan * (17-Hacı **), Saibou *(14-Muhammet ***),Fatih ***, Enes **,
Antrenör: İnanç Kurtar
İstanbulspor: Kutsal *(Ferdi: ?), İrfan *, Mehmet *, Mesut ***, Ahmet **, Serkan **
Hasan *(17-Ferhat *), Yunus **, Sefa *, Furkan ***, Ramazan *,
Antrenör: Dimitri Pantazi
Goller: Dk. 79 Fatih, Dk. 88 Zekeriya (Kocaalispor)
Kırmızı kart: Kutsal (İstanbulspor)

Editör: TE Bilişim