İlk yarıda 35 puan

Sakaryaspor Misli.com 2. Lig Kırmızı Grupta ilk yarıda oynadığı 19 karşılaşmanın 10 tanesini içerde 9 tanesini deplasmanda oynadı. Evinde oynadığı karşılaşmalarda adeta tel tel dökülen yeşil siyahlılar deplasmanda ise ligin hakimi benim dercesine galibiyetler aldı. Evinde oynadığı 10 karşılaşmada yalnızca üç galibiyet alabilen yeşil siyahlılar, üç mağlubiyet ve dört beraberlik elde etti. Deplasmanlarda ise tam tersi bir grafik ortaya koyan Sakaryaspor yalnızca bir beraberlik ve bir mağlubiyet alarak sadece dört puan kaybetti.

Attığının yarısını da yedi

Sakaryaspor ligin ilk yarısında oynadığı 19 müsabakada rakip ağları 32 kez havalandırmayı başardı. Bu süreçte kalesinde 20 gol gören yeşil siyahlılar +12 averaj ve 35 puanla dördüncü sırada kendine yer buldu. Evinde oynadığı 10 mücadelede kalesinde tam 16 gol gören yeşil siyahlılar deplasmanda ise yalnızca dört gol gördü.

Bambaşka ikinci devre

Sakaryaspor ikinci yarının başında göreve gelen Serdar Bozkurt il adeta şahlanışa geçti. Oyun anlamında istenen form henüz daha yakalanabilmiş gibi görünmese de ilk yarı istatistikleri henüz 3 maç varken yakalandı.

16 haftanın geride kaldığı Misli.com 2.Lig’de Sakaryaspor sekiz galibiyet, yedi beraberlik alırken yalnızca bir kez mağlup oldu. Evinde oynadığı yedi mücadelede ilk yarının aksine yalnızca bir mağlubiyet alan yeşil siyahlılar üç galibiyet ve üç beraberlikle toplam 12 puan topladı. Deplasmanda aslan kesilmeye ikinci yarıda da devam eden Sakaryasporlu futbolcular, mağlubiyet yüzü görmeden üç beraberlik ve beş galibiyet elde etti.

İlk yarıyı yakaladı

Sakaryaspor ligin ikinci yarısında henüz üç karşılaşması daha olmasına karşın ligin ilk yarısında attığı gol sayısını yakalamayı başardı. Serdar Bozkurt’un öğrencilerine aşılamak istediği hücum futbolu varyasyonunun işlediği yeşil siyahlı takımda herkes gol arıyor. Evinde oynadığı yedi karşılaşmada rakip ağları 11 kez havalandıran Sakaryasporlu futbolcular, kalesinde ise yedi gol gördü. Deplasmanlarda gol olup yağan yeşil siyahlılar rakip ağlara tam 20 gol bırakırken kalesinde yalnızca altı gol gördü.

Osman Hakan Karslı

Editör: TE Bilişim