Sezona Corona virüs gölgesinde girilirken Sakaryaspor’da Teknik Direktör İsmail Ertekin kara kara düşünüyordu. Nuri Fatih Aydın’ın uzun süreli sakatlığı ve coronaya yakalanan oyuncuları yüzünden elinde kısıtlı bir rotasyon bulunan deneyimli teknik adamın eli artık daha güçlü. Takımdan ayrı düz koşulara başlayan ancak sakatlığının 1 ay daha süreceği düşünülen Nuri Fatih Aydın dışında tam kadro çalışan yeşil siyahlılarda, Covid-19 testleri pozitif çıkan oyuncuların son yapılan testlerinin negatife dönmesi ve takımla yapılan antrenmanlara katılması tatlı bir telaş yaşatıyor. Oyuncu seçimlerinde eli artık daha güçlü olan Ertekin Tarsus İ.Y maçı için iddialı.

KİM OYNAYACAK

Misli.com 2. Lig Kırmızı Grup 3. Hafta müsabakasında deplasmanda Tarsus İdman Yurdu’na konuk olacak Sakaryaspor’da maça kimlerin ilk 11 çıkacağı merak konusu. Rüstemler tesislerinde yapılan idmanları tek eksikle sürdüren ve derin bir rotasyona sahip olan Ertekin, form durumlarını beğenmediği oyuncuları kızağa çekecek mi yoksa antrenman eksiği bulunan oyuncuları yedek mi soyunduracak sorularının cevapları maçtan önceki son idmanda cevap bulacak. Özellikle forvet hattında varlığıyla yokluğu belli olmayan ve sahada çok kötü performanslar sergileyen Berk İsmail Ünsal’ın teknik ekipten sert uyarılar alması yedek kulübesinin göründüğüne işaret ediyor.

PRİMLER HESAPLARDA

Sakaryaspor’da yönetim ve futbolcuların sezon başı yaptığı toplantıda alınan iç saha galibiyetlerine 3000, deplasman galibiyetlerine 5000 TL prim sözü tutuldu. Ligin ilk haftasında deplasmanda alınan 1922 Konyaspor galibiyetinin ardından oyuncuların hesaplarına 6000 TL prim yatırıldı. Bunun yanı sıra yönetimden futbolculara bir müjde daha geldi. Önümüzdeki 5 maç için özel bir prim paketi hazırlayan yönetim, her galibiyet için 5000 TL prim sözü verdi. Ayrıca yeşil siyahlılar 5 maçın hepsinden galip ayrılırsa ek olarak 10000 TL daha verileceği haberi futbolcuları heyecanlandırmaya yetti.

ÖDEMELER TAMAM

Sakaryaspor’da oyuncuların aklı sadece sahaya odaklı kalsın diye herkes seferber olmuş durumda. Oyuncuların maaş ödemeleri ve peşinatları hesaplarına yatırıldı. Birçok oyuncuya nakit olarak yapılan ödemelerde, nakit olarak ödeme alamayan oyuncularla yapılan anlaşmalar çerçevesinde çekleri takdim edildi.

Öte yandan can sıkıcı haberlerde geliyor. Kulüp personellerinin 6 aylık maaşlarını alamadıkları ve zor günler yaşadıkları gelen haberler arasında. Sakaryaspor Başkan Vekili Hüdaverdi bahadır konuyla ilgili; ‘’Bizden önceki yönetimden öncesinden kalan bir borç söz konusu. Yönetime geldiğimiz günden buyana tüm çalışanların maaşları kuruşu kuruşuna yatıyor. Yakın zamanda bu borçta kapatılacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın’’ dedi.

LİSANS GELİYOR

Sakaryaspor’da geçen sezon canları fazlasıyla sıkan 3 puan silme cezasının bu sezon yaşanmaması için her şey tamamlandı. İstanbul’da Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’le görüşme gerçekleştiren Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi evrakları tamamladıktan sonra Sakaryaspor Kulüp Lisansı için yapılan başvuru bugün kurul onayına sunulacak. Kulüp lisansının kurul onayından geçip çıkması bekleniyor.

BASINA AÇIK İDMAN

Sakaryaspor’da ligin 3. Haftasında deplasmanda Tarsus İ.Y ile oynanacak maçın hazırlıkları tam gaz devam ederken, bugün saat 16.00 da yapılacak antrenman basına açık olarak gerçekleştirilecek. Teknik ve taktik ağırlıklı olması beklenen antrenmandan sonra oyuncular Perşembe günü saat 16.00’a kadar dinlenecek. Daha önce yapılan açıklamada her hafta Çarşamba günleri yapılan antrenmanların basına açık olacağı söylenmişti.

BEKLER AKSIYOR

Sakaryaspor’un takım olarak Eyüpspor karşısında iyi bir oyun ortaya koyamaması üzerine günah keçileri aranmaya başlanmıştı. Tepkilerin başlıca hedefi olan bek oyuncuları Canberk Özdemir ve Hakan Aslantaş oldu. Kadronun yeni yüzlerinden olan ve yapılan performans testlerinde oldukça iyi sonuçlar alınan Hakan, sonuçların aksini gösteren bir oyun sergiliyor. Hücumda etkili olamayan ve ilerideki oyuncuları tola buluşturamayan bekler sergiledikleri performansla hayal kırıklığı yaratıp sınıfta kaldı.

Editör: TE Bilişim