Hendek Belediyesi’nin gerçekleştirdiği 16.Geleneksel Yağlı Güreş etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti. Selman Dede Yağlı Güreşleri TRT Spor tarafından canlı olarak verildi.

Yoğun katılım

Şölene, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Hendek Kaymakamı Mustafa Ayhan, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Hendek İlçe Spor Müdürü Feyzullah Köstereli, Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Yusuf Açıkalın, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
Yağlı güreş salonu
Kırkpınar Başcazgırı Söğütlülü Erkan Kocasakal, etkinliğe katılan protokol mensuplarını tek tek anons ederek övgüler yağdırdı. Güreş etkinliğinde bir konuşma yapan Hendek Belediye Başkanı Ali İnci “Burası Kırkpınar düzeyinde bir alan durumuna geldi. Kavgasız, gürültüsüz, kardeş duygularının ortaya çıktığı bir yer haline geldi.”dedi. İnci, Hendek’e yağlı güreş salonu yapılacağı müjdesini de verdi.
“Türkün gücü”
İnci sözlerine şöyle devam etti: “Güreşçilerimiz, burada buluşuyor ve buradan da Kırkpınar’a gidiyor. Burası güreşçiler için önümüzdeki hafta gidecekleri Kırkpınar'ın birinci ayağı oluyor. Güreşçilerimiz burada kendilerini deniyor ve Kırkpınar'da da şampiyonluğa oynuyorlar. Ata sporumuza çok değer veriyoruz, gelişmesini de istiyoruz. 'Türkün gücü' dediğimiz zaman bunu güreşle ortaya koyuyoruz. Burada Hendek Belediyesi olarak güreşi temsil etme gayreti içindeyiz."
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından, güreşe katkılarından dolayı protokol plaket verildi.
Heyecan doruğa yükseldi, nefesler tutuldu
Çeşitli illerden 16 başpehlivan olmak üzere yaklaşık 400 civarında pehlivanın katıldığı güreşler kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Sakarya, İzmit, Ankara, Bolu, Düzce, Zonguldak, Antalya, Samsun Alaplı gibi il ve ilçelerden sporcuların katıldığı güreşleri çevre il ve ilçelerden 15 bin güreşsever izledi. 14 boyda yapılan güreşlerde özellikle büyük orta, baş ve başaltı güreşlerinde heyecan doruğa yükseldi, nefesler tutuldu.  Güreşlerin sonunda güreşçilere madalyaları protokol tarafından verildi.


SEMBOL
Alper Aziz AKDENİZ
Arda AKDENİZ


MİNİK-1
1- Ö.Faruk KIRAT
2- M.Şerif BAŞAR
3- Emirhan YALÇINKAYA
3- M.Talha BEŞİR


MİNİK- 2
1- Ömer AĞDAŞ
2- Sinan YILDIZ
3- Özgür Can DUMAN
3- Mustafa DURAN


TEŞVİK- 1
1-M.Ali ÇELİKER
2-Ensar BIYIK
3-Abdülkadir SAYAN
3- Furkan DÖNMEZ


TEŞVİK-2
1- Şükrü KARAPINAR
2- Şamil T. GÜL
3- Sedat SUCU
4- Kadir YILMAZ


TOZKOPARAN
1-Selçuk KIZILASLAN
2- Temel ALTINTAŞ
3- Aykut AKKOYUNLU
3- Uğur AKBOY


AYAK
1- Bayram Ali HAN
2- Fatih GÜVEN
3- Mustafa KARAGÖZ
3- Yılmaz YILDIZ


DESTE KÜÇÜK
1-Alparslan TEKMEN
2-Ömer ÖZBEK
3-Ramazan SARI
3-Hidayet AVCI


DESTE ORTA
1-Berkan ALBAYRAK
2-Sefa YEŞİLKAYA
3-Kerem Nuri CAN
3


DESTE BÜYÜK
1-Metin Alparslan TEMİZCE
2-Mustafa ASLAN
3-Tunahan ÖZGÜL
3-Yasin ÖZMETİN


KÜÇÜK ORTA KÜÇÜK BOY
1-Oğuzhan TEKMEN
2-Armağan FURUNCU
3-Oğuzhan TÖNGÜÇLÜ
3-Rıdvan FİDAN

KÜÇÜK ORTA BÜYÜK BOY
1-Öztürk KORKMAZ
2-Asil ÇELİK
3-Barış Katmerci KAYA
3-Yalçın SÖZEN

BÜYÜK ORTA
1-Gazanfer KAHVECİ
2-Tanju GEMİCİ
3-Mustafa BULGAN
3-Erdem ÖZYİĞİT

BAŞALTI
1-Abdülhamit ALTUN
2-İsmet ÖZMETİN
3-Hamza ÖZKARADENİZ
3-Ali İMAMOĞLU

BAŞ
1-Ahmet KAVAKÇI
2-Mustafa BAŞDEMİR
3-Mahmut KAVAKÇI
3-Onur BALCI

Editör: TE Bilişim