Stantların açılmasının ardından, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Sakarya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Hasan Alişan, “Adapazarı Belediyesi önündeki rezalete der denilmesini bekliyoruz. Halk sağlığını hiçe sayan faaliyetleri denetlemeleri için Tarım İl Müdürlüğü ekibini görevini yapmaya davet ediyorum” dedi.

KALDIRILDI

Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’ne de seslenen ve gereğinin yapılacağına inandığını ifade eden Hasan Alişan’ın bu çağrısı karşılık buldu ve ‘Yöresel Ürünler’ adı altında kurulan stantlar akşamüzeri kaldırıldı. Alişan bunun üzerine yaptığı paylaşımda, “Adapazarı Belediyesinin önündeki kötü tabloya karşı duyarlılığından dolayı Sakarya'daki tüm esnaf ve sanatkârlar adına Sayın Valime teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

KANIMIZA DOKUNUYOR

Alişan, gazetemize yaptığı açıklamada da, “Milletin duygu yoğunluğu yaşadığı konuların kullanılarak, halkın sağlığıyla oynanması kanımıza dokunuyor. Mehmetçiğe destek olmak, milletin duygusunu sömürmekle olmaz. Sakaryalı esnafıyla, sanatkarıyla tek vücut olarak Mehmetçiğinin hep yanındaydı, her zamanda yanında olacak” diye konuştu.

DANA DENDİ TAVUK SUCUĞU ÇIKTI

SESOB Başkanı Hasan Alişan, stantlarda yapılan denetimlerinde yüzde 100 dana eti diye satışa sunulan etiketsiz ve ambalajsız sucukların tavuk sucuğu olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Alişan, “Bu durum facianın ne kadar büyük olduğunun göstergesidir. Üzüntümüz gazi ve şehitlerin adının bu organizasyona karıştırılmasıdır” dedi

15 gün dendi ama ilk gün kapatıldı

Adapazarı Belediyesi’nin önündeki meydanda kurulan yöresel ürün stantları Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şubesi Başkanı Mustafa Çolak tarafından açıldı. Gelirinin bir bölümünün gazi ve şehit yakınlarına verileceği söylenen stantların 15 gün açık kalacağı söylendi ancak ilk gün sonunda toplandı.

Editör: TE Bilişim