Güreş sporunun 2016 olimpiyatlarından sonra Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından Olimpiyat programından çıkarılacağı çalışmalarını kabul etmediklerini belirten FİLA Honore Güreş Hakemi Suat Beyenal; “3-5 kişi kişi oturmuşlar neyin ne olduğunu anlamadan bilmeden karar almaya çalışıyorlar“ diye konuştu.
SERT UYARI: Uluslararası Güreş Hakemi olarak Türkiye Güreş Federasyonu ile Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) kadrosunda 18 yılı Süperior olarak, 20 yıl aralıksız hakemlik yapan Suat Beyenal IOC’yi sert bir şekilde uyardı. Beyenal  açıklamasında, “Şu anda Dünyanın 187 ülkesi uluslararası Güreş Federasyonu üyesi. Böylesine büyük bir topluluğu Olimpiyatta çıkarıyorum, çıkardım gibi laflar ancak havada kalır. Güreş Camiası o komitenizi sizin başınıza yıkar. Kaldı ki başta Türkiye Güreş Federasyonu olmak üzere tüm Dünya Güreşinin gür sesi ile IOC şimdiden geri adım attı bile” dedi.
KARARIN KALDIRILMASI: FILA Honore Güreş Hakemi Suat Beyenal Türk Güreşinin Dünya’da en güçlü şekilde temsil edildiğini belirterek; “FILA’da As başkan büyük şampiyon Ahmet Ayık ve Üye Rodika Yakşi derhal harekete geçerek lobi çalışmalarını sürdürüyor. Federasyon Başkanımız Hamza Yerlikaya zaten asrın güreşçisi olarak tüm Dünyanın gönlünde taht kurmuş bir ekol. Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ile Spor Bakanımız Suat Kılıç ve hepsinden önemlisi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan bu kararın kaldırılması için tüm ağırlıklarını koydular ve Dünya bu isimlerin arkasına takıldı. Şimdiden IOC’yu uyarıyorum 2020 Olimpiyatları Türkiye’de yapılacak ve Güreş’te her zamanki gibi Olimpiyatta yerini alacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim