‘Stada sahip çıkılmıyor’

Geyve stadının içler acısı hali geçtiğimiz hafta Geyvespor Başkanı Burak Karacaoğlu'nu Geyvespor sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar sonrası gündem olmuştu. Başkanı Karacaoğlu yerel bir siteye Geyve Stadı’nda verdiği röportajda, Geyvespor'un maçlarını oynadığı Geyve stadının içler acısı halde olduğunu ifa de ederek, "50 bin nüfuslu İlçemizde 8 takımımız var. Biz Süper Amatör’de oynuyoruz. Bu stada sahip çıkılmıyor. Alifuatpaşa stadı buradan da kötü halde. Stadın sorumluluğu İlçe Gençlik Spor Müdürlüğünde... Ama stadın telleri çalınmış, aydınlatmaları kırılmış, koltukları, duvarları, kapısı kırılmış bakımsız halde…”

‘Antrenman yapamıyoruz’

Geyve Stadı’nda antrenman yapamadıklarını vurgulayan başkan Karacaoğlu, “Kimse çocuğunu bu stada göndermez. Alt yapıda yüzlerce sporcumuz var… Geyvespor sadece futbolda değil diğer branşlarda da var. Pandemi dolayısı ile halı sahalar kapalı orada antrenman yapamıyoruz. Burası zaten antrenman yapılacak gibi değil. Şuan sporcularımız antrenman yapamıyor. Yarın maçlar oynanacak dense maç oynayacağımız stadımız yok " dedi.

Yeni stat talebi

Başkan Karacaoğlu, stadın taşınmasını yeri gösterilen yeni stadın yapılmasını istediklerini ifade ederek, "Yeni stadımız yapılıncaya kadar hiç olmazsa mevcut stat futbol oynanabilir hale getirilsin. Kendimiz için bir istemiyoruz. Bu şartlar böyle devam ederse Geyvespor olarak ligden çekilebiliriz " dedi.

Stat içler acısı halde

Geyvespor da tüm bu yaşananlar sonrası 50 bin nüfuslu Geyve İlçesinin içler acısı haldeki stadının durumu ne olacak, yeni stadın yapımı ile ilgili ne gibi adımlar atılacak, İl ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü kendi sorumluluklarındaki mevcut stat ile ilgili hangi adımları atacak merak konusu.

Editör: TE Bilişim