Röportaj: Hamdi YULUĞ
---------------------------------

Sakaryaspor'da önceki hafta yapılan kongre sürecini ve Turgutluspor deplasmanından dönüşte yaşanan olayları değerlendiren usta spor yazarı Oğuz Dizer, "Maalesef yaşanan tüm olumsuzluk ve dramlara sessizce bakan bir Sakarya ahalisi, yetkilisi, yetkisizi, medyası var!" dedi.

Sakaryaspor'da kongre süreciyle birlikte yaşanan gelişmeleri gelişmeleri gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Hamdi Yuluğ ile birlikte ele alan spor medyasının yakından tanıdığı usta kalem Oğuz Dizer, sürecin oluşmasında herkesin payının olduğunu savundu.

H.Y: Oğuz ağbi, Sakaryaspor sizinde katıldığınız bir kongre süreci daha yaşadı. Kongrenin ardından yeni başkanla birlikte deplasman ve oyunculara saldırı! Bu olayları nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Sevgili Hamdi, Sakaryaspor'un durumu tam bir 'Kimse yok mu?' felaketi halidir. Önce kongre gününe dönelim arzu edersen. Sinan Panta ve Sakaryaspor teknik kadrosuyla, sporcularının oluşturduğu bir liste var denildi. Ama Sinan Panta adının silinip yerine Metin Doğrucan ve birkaç arkadaşının adının yazıldığı listeyle seçime gidildi. Bu seçim şeklini ve olan biteni doğru bulmadığımı, Avukat Hasan Hüseyin Aktürk'ün girişimlerini ve gayretlerini de çözemediğimi paylaşmalıyım.
----------------------------------
Bu seçim şeklini ve olan biteni doğru bulmadığımı, Avukat Hasan Hüseyin Aktürk'ün girişimlerini ve gayretlerini de çözemediğimi paylaşmalıyım.
-----------------------------------
Aynen çocuklarımızın otobüste darp edilmeleri nedeni  gibi! Neyin ne olduğu asla anlaşılamayan bir kongre süreci, somut çözüm üretebileceğini zannetmediğim, hazırlıksız ve deneyimsiz bir başkan portresi. Üstelik de, dayak yiyen bigünah futbolcuların hali. Maalesef yaşanan tüm olumsuzluk ve dramlara sessizce bakan bir Sakarya ahalisi, yetkilisi, yetkisizi, medyası! Haksız mıyım yani 'kimse yok mu?' diye sormakta?
H.Y: Peki Sakaryaspor'un bu durumlara düşmesinde futbolcuların ne kadar etkisi var?
- Sakaryaspor'un geldiği vaziyette hiç suçu olmayan tek grup varsa, onlar da şu anda forma giyen çocuklarımızdır. Otobüsteki sabilere kadar o kadar suç işleyen var ki, vagonlar dolusu katara dahi sığmazlar. Kulübü MEPAŞ'a satanlardan mı başlayalım, siyaseten açıkta kalmışlarla, işsiz güçsüz yandaşlarına kapı arayan belediyelerle mi devam edelim?
--------------------------
Sakaryaspor başkanlık makamını rant kapısı yapıp park sahibi olandan, menajerlik ofisi kurandan mı bahsedelim?
----------------------------
Sözde halkla bütünleştiren ama hesap kitap bilmeyen ve trilyonlarca vergi borcunu Sakaryaspor'un sırtına yüklenmesine ses çıkarmayanları mı tartışalım? Sakaryaspor başkanlık makamını rant kapısı yapıp park sahibi olandan, menajerlik ofisi kurandan mı bahsedelim? İki senedir otopark gelirlerini yok eden zihniyetten mi söz edelim?  Sakaryaspor kimi yönetimleriyle kol kola, omuz omuza Sakaryaspor'un çöküşüne el veren, destekleyen taraftar yapısından mı konuşalım?
-------------------------------
Sakaryaspor'umun darp edildiğini duyduğum anda yaşadığım ıstırabı, ölümü kucakladığım kalp ameliyatı masasında dahi duymamıştım, inanın...
--------------------------------
H.Y: Sakaryaspor nasıl bu hale geldi?
- Sevgili Hamdi, Sakaryaspor'un çöküş sürecinde maalesef bir kısım siyasetçi, yönetici, taraftar ve basın hep vardı. Bu topluluk şehrimiz sevdasının son 14 yılında adeta nöbet değiştirerek hep egemen olmuş ve kulübümüz bu hale getirilmiştir.
H.Y: Oğuz ağbi, taraftarın otobüsü durdurarak futbolculara saldırı olayını ilk duyduğunuz andaki duygularınız ne oldu?
- Pazar günü Sakaryaspor'umun darp edildiğini duyduğum anda yaşadığım ıstırabı, ölümü kucakladığım kalp ameliyatı masasında dahi duymamıştım, inanın... Benim ve benim gibi düşünenlerin yüreğinin yanmasına neden olanların, Sakaryaspor'umu bu hale getirenlerin topunu, Allah nasıl bilirse, öyle halletsin inşallah.
-----------------------------
Şimdi de diyorum ki, hasta son nefesini veriyor acaba baş imam ne bekliyor? Talkım vaktini mi!
-----------------------------
H.Y: Peki bu durum daha nereye gidecek, nasıl bir çözüm yolu bulunmalı?
- Daha ne diyeyim? Kimse yok mu? 5 sene önce 'Sakaryaspor'un 25 trilyon borcu var' demiştim... Taraftarı, medyası, yöneticisi kulağının üzerine yattı, zamanın başkanı Hacıeyüpoğlu 'Oğuz abi yanlış biliyorsun' dedi. Gerçek çıktı sonra ortaya! Şimdi de diyorum ki, hasta son nefesini veriyor acaba baş imam ne bekliyor? Talkım vaktini mi!

Editör: TE Bilişim