Abdülkadir Akyıldız’la çoğu kez tartışılan mevkiini ve kaçırdığı goller üzerine başladı sohbetimiz. Ama önce klasik başlangıç yapalım. Atatürk Lisesi’ne yazılması, Armağan Ertem’le tanışması açmış Yeşil-Siyahlı kapıları Abdülkadir’e. Murat Balaban’ın takımı derken, A 2 günleri ile Nezihi Tosuncuk, Recai Çaloğlu ve Timur Şahinel epey emek vermiş ona.

“Beni pivot yapmaya çalıştılar” diyor Abdülkadir, olması gerektiği yerde yani mevkiinin “Forvet” olduğunun da altını çiziyor. Sol açık-sağ açık oynatılmış kimi zaman.  Murat Bölükbaşı, Necmettin Sert ve Erol Kolcu dönemlerinin de vazgeçilmeziydi sonuçta. “Gol kaçar mı, kaçar tabi de, bu kadar kaçar mı?” Abdülkadir’e kulak verelim de, hak verelim…

Boşlukta ve
baskı büyük

Abdülkadir, takımın üste üste 2 kategori düşmesine tanıklık etti. Çömez haliyle. Henüz 21 yaşında. Düşünün 19 yaşında 1. ligden düşen takımın oyuncusuydu ve sıfır tecrübe. Ve anlatıyor, “İki kez düştük, en azından yanımızda abiler vardı. 3. ligde bir başımıza kaldı. Abi biz olduk ama bize kim abilik yapacak. Biz daha büyümedik ki. Bir altımız amatör. Ligde kaldık, tarihe geçmekten kurtul. Gerçi her türlü tarih yazdık.”


‘Mesut abi
konuşarak’

“Sahada tecrübeli birinin olması bize artı yazıyor” diyerek verdiği örneği dikkatle dinliyorum: “Sadun Hoca dönemiydi. Giresun maçı. Mesut abi (Morgül), beni konuşarak oynattı. Sol açıktım. 90+4’de golü buldum ve maçı 2-1 kazındık. Attığım her gole maç sonu sevinemiyorum. Aslında bu sezon 11 gol, iyi bir sayı. Hedefim de bu orandaydı ama çok kaçırdım. Kaçıra kaçıra öğreneceğim. İnanın ben kadar kimse kahretmiyordur.”

Türkiye’de
idolü Burak

İdolünü soruyorum, Türkiye’de Burak Yılmaz, Avrupa’da İbrahimoviç. Burak demişken, forvetlerin kaderinden söz ediyor. “Burak 2 kez gol kralı oldu. Evet, Trabzonspor’da daha iyiydi. Bu sezon 15 golü var ama hala sallıyorlar. Forvetsen, gol attığında kralsın, atamadığında yanarsın. Kendini en kötü hissettiği maç, 4-0’lık kamyon çarpmışa döndüğümüz Düzyurt maçı. En iyisi ise “Gol atamadım ama Hacettepe” diyor.

 

‘Babam benle

baş edemedi’

Hobilerini soruyorum, “Abi hiç hobim olmadı. Hep çalıştım. Babam, inşaat malzemeleri satıyor. Çok çimento tuğla taşıdım” diyor. Fobisi “Yılan”, Burç, “İkizler” ilginç bir ani? Ve şimdi biraz tebessüm zamanı: Babam, ‘Sakaryaspor sana para veriyor mu?’ diye sordu, o zaman altyapıdayım. “Yok.” Gol başına 100 lira dedi. 5 gol attım, 500 lira aldım Allah razı olsun. Baktı olacak gibi değil, bu çocuk atıyor. Parayı kesti. 

Editör: TE Bilişim