Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nin hemen yanında bulunan alanda hazırlanan Sakarya EXPO 2020’nin açılışına katıldı. 2020 Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonasına ev sahipliği yapan Sakarya, EXPO sayesinde yurt içinden ve yurt dışından gelen misafirlere faaliyetlerini ve tanıtımlarını sunacak. Programa Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Çetin Oktay Kaldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İlçe Belediye Başkanları, STK temsilcileri, Büyükşehir bürokratları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. Program sonunda kurdele kesilerek EXPO 2020’nin açılışı gerçekleşti.

Dünya şampiyonları yarışacak

Sakarya’nın bisiklet kenti olması yolunda büyük vir özveriyle çalıştıklarını dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Bu hafta biliyorsunuz hepimiz çok heyecanlıyız. Yıllardır beklediğimiz en ince ayrıntısına kadar düşünüp planladığımız organizasyon nihayet gerçekleşiyor. Dünyanın en prestijli organizasyonlarından olan Dünya Dağ Bisikleti Maraton Şampiyonası bu hafta sonu başlıyor. Her birinizi dünyanın pek çok yerinden gelecek bisikletçilerin yarışacağı şampiyonaya bekliyoruz. Hafta sonu Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde dünya şampiyonları yarışacak. Efsaneleri ağırlayacağız. Tüm dünyanın gözü ülkemizde ve Sakarya’mızda olacak. Uzun süredir hummalı bir çalışma içerisindeyiz” dedi.

Çeşitli etkinlikler düzenlenecek

Açıklamalarına devam eden Başkan Ekrem Yüce, “Öncelikle yarışmacılarımızın güvenliği için parkurlarımızı çok sıkı şekilde kontrol ettik. Tesisimizi sporcuların ve misafirlerimizin her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde yeniden organize ettik. Yarışacak takımların, yarışmayı takip etmek için gelen basın mensuplarının ve sporseverlerin şehrimizi ve ülkemizi tanıyabilmeleri için bir expo alanı inşa ettik. Alan içerisinde şampiyona boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Çekilişler yapılarak başta bisiklet olmak üzere misafirlerimize sürpriz hediyeler verilecek” dedi.

Sakarya’yı tanıyacaksınız

Başkan Ekrem Yüce, “Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde iş yapan şirketlerden temsilcilerimiz bu alanda sizleri bekliyor. Sakarya’mızın geleneksel ürünlerinin sergilendiği bölümlerde geleneksel el sanatlarımızdan örnekleri ve Sakarya kültürünün nadide örneklerini görebilirsiniz. Yöresel yemeklerimizin sergilendiği bölümlerde farklı tatları deneyebilirsiniz. Alanımız sürekli dezenfekte ediliyor. Oturma yerleri ve ortak kullanım alanları Covid-19’a uygun olarak düzenlendi. Giriş çıkışlardan maskelerinizi temin edebilirsiniz. Alana girişlerde herkesin ateş ölçümleri yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi sağlık ekiplerimiz de alanda hazır şekilde bekliyor” dedi.

Dünya Sakarya’yı tanıyacak

Başkan Yüce, “Fakat tüm bu genel tedbirlerin yanında en önemli iş yine bizlere düşüyor. Bizler kişisel tedbirlerimizi almak zorundayız. Sosyal mesafemize, maske kullanımımıza ve kişisel temizliğimize dikkat etmek zorundayız. Güvenlik önlemlerimiz en ince detayına kadar planlandı. Expo alanı, Ayçiçeği Bisiklet Vadisi ve parkurun çevresinde had safhada bir güvenlik önlemi aldık. Şampiyona boyunca açık kalacak EXPO alanında çocuklarınızla birlikte eğlenceli vakit geçirmenizi dilerim. EXPO’nun şehrimizin tanıtımına ve ekonomimizin hareketlenmesine vesile olacağına inancımız tam. Her birinizi tekrara saygıyla selamlıyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Global anlamda Sakarya büyüyecek

Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Başkanımız şehrini ve sporu gerçekten çok seviyor. Sakarya dünyada konuşulacak ve çok iyi bir vitrinde kendini tanıtacak. Bu doğa, tarih şehrini duymayan kalmayacak. Bu etkinlik cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleşiyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Spor bakanlığımız ve büyükşehir belediyemiz de çok ciddi çalışmalar yürüttüler. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Artık Sakarya’mız kendisini global olma yolunda taçlandırıyor. Artık hedeflerimiz büyüdü ve her sahada kendimizi tanıtmak istiyoruz. Kaliteli bir insan yapısına sahibiz. Bunun üzerine inşa edeceğimiz spor tarih kültür sanayi ve turizm de ilerleme kat edeceğiz. Ülkemiz dünyada medeniyet üretmiş bir yapıya sahip. Bu tür organizasyonları, etkinlikleri ilimizde her zaman yapıp duyurma konusunda çalışma sürdüreceğiz. Sakarya’mızı dünya gündemine sokacak bu program vesilesiyle tekrar büyükşehir belediye başkanımıza ve bütün kurumlara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim