Hataların bedelini Sakaryaspor ödememeli

Sakaryaspor yönetiminin aldığı kongre kararının bedelinin Play-Off’a katılmamak olmaması gerektiğini belirten eski bakan Ersin Taranoğlu; “Sezonun bitmesine yedi hafta kala ve Play-Off mücadelesinin kızıştığı günlerde yapılacak yönetim hatasının bedelini neden Play-Off’a katılmama olarak ödüyoruz. Bu günleri kongre gündemi ile geçirmek Sakaryaspor’a yapılabilecek en büyük ihanettir” dedi.

“Yarın geç olmadan vazgeçin”

Kulübün kongre gündeminden sıyrılıp bir an önce gerçek gündemine odaklanması gerektiğini belirten Taranoğlu; “Kulüp gündeminden kongrenin derhal ortadan kaldırılması gerekmektedir yarın geç olmadan ve bir yönetim bir faciaya sebebiyet vermeden bu işten vazgeçmelidir. Zaten bu kongreyi yönetimin istemediğini gayet iyi biliyoruz. Kimin istediğini de. Bu günler bunların konuşulacağı günler değildir ama” ifadelerini kullandı.

“Vebalini üstlenemeyiz”

Kongrede konuşma yapacağını belirten Taranoğlu; “O kongrede konuşma yapacağım, bütün Sakaryasporluların duymak istediklerini ve onların söylemek isteyip söyleyemediklerini söyleyeceğim. Covid-19 vakalarının bu kadar tırmanışta olduğu bir dönemde 1000’leri bulan delegeyi salonda toplamak vebalini alamayız” dedi.

“Finansal denetime ihtiyaç var”

Sakaryaspor’un finansal bir denetleme mekanizmasına ihtiyaç duyduğunu belirten Ersin Taranoğlu; “Sakaryaspor’un bir finansal denetime ihtiyacı var bunu altı aydır söylemekteyim. Bugünkü başkan Cevat Ekşi Beye de bu hususu ilettim. Hatta bir dilekçeyle kulüpten bu konuyu gündeme almasını talep ettim. Ancak bugüne kadar bu konuda bir adım atılmadı. Kim neden çekiniyor doğrusu çok merak ediyorum” sözleriyle hem Başkan Cevat Ekşi’yi hem yönetim kurulunu eleştirdi.

“Sözler tutulmadı”

Finansal denetleme konusunun kongre gündemine dahi alınmamasına değinen Eski Bakan Ersin Taranoğlu; “Bu konunun gündem edilmemesi nedeniyle rahatsızlığımı bir kez daha söylemek istiyorum Cevat Ekşi bey bana söz vermesine rağmen bugüne kadar hiçbir şey yapmadı. Kongre gündemine de bu konuyu koymadı. Ben bu kongrede bir önerge hazırlayacağım. Finansal denetimin yapılmasının genel kurul kararına bağlanması için ben önerge yazacağım. Çalışacağım. Bu konuda bana şunu diyecekler; “Olağanüstü kongrelerde gündeme madde ilave edemez” diye tüzük maddesi var. ben de onlara diyeceğim ki tüzükleri genel kurul yapar genel kurul yani genel kurulun delegeleri tüzükten daha büyüktür çünkü tüzüğü değiştirme yetkisi vardır dolayısıyla delege genel kurul gündemine hakimdir” diyerek planlarını anlattı.

“Neden korkuyorsunuz?”

Delegelerin oylamaya sunulup kabul etmesi durumunda tarihe geçeceklerini söyleyen Taranoğlu; “ Bu konu oylanır ve kabul edilmesi durumunda Sakaryaspor tarihinde ilk defa delegenin oylarıyla finansal denetim gelirse Delegeler tarihe geçmiş olur. Bugüne kadar hiçbir yönetim ve yönetimin arkasındaki güçler bu işkembeye değişme iradesini göstermediler. Ben diyorum ki neden korkuyorsunuz? İşkembeyi şişirince ne çıkacak ortaya? Bırakın gerçekler ortaya çıksın. Sakaryaspor’u batırıyorsunuz. Bu vebalden kurtulamazsınız. Gerçekler ortaya çıkacak” dedi.

Editör: TE Bilişim