Akyazı’nın sevilen yüzlerinden Vedat Aktürk 1957 yılında başlayan futbol hayatını 80 yaşında sonlandırdı. Aktürk kendisinin kurduğu emekliler takımı ile sahada son kez yer aldı.

Çocukluktan beri futbola sevdalı olan Vedat Aktürk 17 yaşında Akyazı Akınspor’da forma giymeye başladı. Uzun seneler Akınspor forması terleten ve Akyazı temsilcisinin bütün başarılarında imzası bulunan Vedat Aktürk aktif futbolu bırakmasına rağmen ne futboldan nede spordan kopamadı. Özel turnuvalarda forma giyen Aktürk 80 yaşına basınca artık yeter dedi ve kendi kurduğu emekliler takımı ile son kez yeşil sahalara adım atarak futbol hayatına noktayı koydu.

Plaket verildi

Kendisi için sade bir jübile maçı düzenlenen Vedat Aktürk yeşil sahalara son kez baktı ve formasını sırtına geçirdi. Kendisi için hazırlanan plaketi aynı zamanda sporcu kimliğini de üzerinde taşıyan emekli öğretmen Feridun Açıldı’nın elinden alan Vedat Aktürk arkadaşlarının omuzlarında sahayı terk etti. Futbol hayatını noktalayan Aktürk’ün yüzünde buruk bir gülümseme vardı.

Editör: TE Bilişim