EMNİYET TEDBİRİ YOKTU

Dün gazetemizi ziyarete gelen Kalaycıspor Kulüp Başkanı Ali Yavuz, Basın Danışmanı Mahmut Yanmış ve Yönetici Serdar Baltürk, Kaynarca'da yaşadıkları olayları anlattı. Kaynarcaspor maçı öncesi bazı gazetelerin yaptıkları haberlerle olayları adeta tetiklerini savunan Kulüp Başkanı Ali Yavuz, "Bizi maçtan günler önce yaptıkları kışkırtıcı haberlerle orada ateşe gazeteler attı" dedi. Kaynarca'da olayların yaşanacağının bilindiğini belirten Yavuz, "Statta ve çevresinde emniyet güçleri vardı ancak tedbir yoktu" diye konuştu.

KADINLAR BİLE TAŞ YAĞDIRDI

Günler öncesinden Kaynarcalılar'ın sahanın etrafında yabancı maddeleri stokladıklarını iddia eden Ali Yavuz, "Orada olayların çıkabilme ihtimali üzerine Kaynarca Devlet Hastanesi'nde izinler kaldırılmış. 300 kişi kapasiteli tribüne 2 bin kişi alınmış. Sanki her şey planlı programlı yapılmış gibiydi. Tribünden kadınlar ve çocuklar bile taş yağdırıyordu" dedi. Yavuz, olayların ardından basında yer alan "Kalaycı'daki olayların rövanşı" benzetmesinin de doğru olmadığına değinerek, "Bu düşünce şiddeti körükler. Şiddetin rövanşı olmaz" ifadesini kullandı.

SUÇU OLAN CEZASINI ÇEKSİN

Kaynarcaspor Başkanı Seçkin Kanyılmaz'ın olaylardan sonra yaptığı açıklamaları da değerlendiren Yavuz, "O gün orada kameranı döveni tanımadıklarını ifade ederek temize çıkmaya çalışıyorlar. Konuyu farklı mecralara taşıyarak adres değiştirme gayretleri içindeler. Eğer bu olaylarda Kalaycıspor'un zerre kadar suçu varsa bizim de lisansımızı iptal etsinler. Kimin ne suçu varsa cezasını çeksin" dedi. Yavuz, oyuncularının ve kendilerinin maçın hakemi Ömer Faruk Yeşil'in soğuk kanlı kararlarından dolayı can borcu olduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim