ERKAN, TÜRKİYE ŞAMPİYONU

İzmir'de düzenlenen Türkiye Yıldızlar Karate Şampiyonası'nda 37 kg. Berranur Erkan, tüm rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu olurken, 40 kg. kadınlarda mücadele eden Büşra Demir final maçına kadar iyi bir mücadeleyle rakiplerini geçerken şampiyonluk maçında  4-0 önde iken müsabakanın son bölümlerindeki konsantrasyon eksikliğinden eline aldığı Şampiyonluğu rakibine vererek maçı 6-5 kaybedince Türkiye Şampiyonluğu'ndan oldu ve şampiyonayı ikincilikle tamamladı.

KÖTÜ BAŞLADI İYİ BİTİRDİ

Kadınlar +47 kg'da mücadele eden Rabia Kaplan ise, şampiyonaya kötü başlayıp iyi bitirdi ve Kürsüdeki yerini aldı. İlk maçta 2-0 öne geçtiği karşılaşmadan 6-2 mağlup ayrılan sporcumuz yenildiği rakibinin finale çıkması ile üçüncülük mücadelesi yapmaya hak kazandı ve üçüncülük müsabakalarında dört rakibini geçerek kötü başladığı şampiyonayı madalya ile bitirmesini bildi. Son madalya ise erkekler +45 kg'da mücadele Eden Onur Açıkgöz önemli bir mücadele ortaya koyarak şampiyonayı üçüncülükle bitirdi.

HEDEFE ÇOK YAKLAŞTIK

Büyükşehir Belediyespor Kulübü Antrenörü Mustafa Solmaz,  Yıldızlar Teknik Kurulu'ndaki görevinden dolayı şampiyonada Milli Takım Antrenörü olarak görev aldı ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün antrenörlüğünü şampiyona süresince Şevki Abakoç yaptı. Şampiyonayla ilgili genel bir açıklama yapan Mustafa Solmaz, şampiyona öncesi toplam 5 madalya hedeflediklerini bu hedefe de 4 madalya alarak çok yaklaştıklarını söyledi. 

Editör: TE Bilişim