“LİGDE BIRAKACAĞIMA İNANARAK GELMİŞTİM”

Necmettin Sert, bugünlere gelinmesinin en büyük nedeninin plansızlıktan geçtiğine dikkat çekerken, “Eğer düşerken gelinecek nokta ve neler yapılması gerektiği planlansaydı 3.lige düşmezdik” dedi. Ser, Sakaryaspora devre arasında gelmesinin tek nedeninin, Sakaryasporu ligde bırakacağına çok inandığı için olduğunu söyleyerek, “Biz Bandırma maçında düştük” dedi. Takımdaki en büyük eksikliğin istikrar olduğuna değinen Sert, “İyi futbolcu ve iyi takım olmak istiyorsanız, 34 haftada en az 20 maç iyi olacaksınız.

“KENDİNİ BU TAKIMDA YETERLİ GÖRENLER OLDU”

5-6 maç vasat olabilir, 5-6 maç da kaybedebilirsiniz ama biz ne yaptık? Bunun tam tersini. Bu takımda kimler oynadı görmüyor musunuz? Onlar için bu bir daha asla bulunmayacak bir fırsattı ama onlar bunun kıymetini bilmediler. Tabi ki başarılı olan futbolcularımız da oldu ama takım olarak değil. Sabırda bir yere kadar. Maalesef kendini bu takımda çok yeterli görenler oldu! O futbolcular o sorumluluğu alıp bu yükü taşıyabilseydi, bu takım yine ligde kalabilirdi ama beceremediler” savunmasını yaptı. 

“EVET SUÇLUYUM AMA TEK SUÇLU BEN DEĞİLİM”

Turgutlu maçı sonrasında, futbolcuların dövülmesinden sonra onları uzun süre maçlara motive edemediğini vurgulayan Sert, “Birde bu yetmiyormuş gibi kesilen elektrikler, biten mazotlar, parasızlık, sahipsizlik, tüm motivasyonumuzu kaybettirdi. Çöküşün başlangıcı oldu. Yine düşebilirdik ama son haftayı da görürüz, belki o şekilde düşeriz diye düşünmüş ve inanmıştım ama başaramadım. Suçluyum ama tek suçlusu da ben değilim. Asıl suçlu, bu takıma sahip çıkmayan ve bu duruma getirenlerdir” dedi.

“BÖYLE YÖNETİM OLMAZ. HEMEN DEĞİŞMELİDİR”

İçinde kendisinin, yardımcılarının ve futbolcularının da olduğu yönetimin hemen değişmesi gerektiğini hatırlatan Sert, “Böyle bir yönetim olmaz. Çünkü bugünkü yönetim, o an kulübün kapanmaması için yapılan bir yönetimdir. Bundan sonraki en doğru iş hemen kongre kararı almak, devam edilecekse yeni listeyle devam etmek, edilmeyecekse veya başkaları talip ise onlara bırakmaktır. Bugün değil dene zaman sahip çıkılacak, biz varız denilecek.Bundan daha kötü bir zaman olabilir mi” dedi.

“BEN BU ŞARLTLAR ALTINDA YOKUM”

Bundan daha kötüsünün mevcut kadrodaki futbolcuların sezon sonunda o veya bu şekilde takımdan gönderilmesi olacağını vurgulayan Sert, “Ben bu şartlar altında yokum. Hadi ben önemli değilim ama eldekiler de giderse bu takımı 3.ligde de kimse tutamaz. Ama paralar ödenir, takım muhafaza edilir ve bu seneki olayları yaşamazsak, o zaman devam edebilirim. Kaldı ki her ne kadar takım düşse de en azından bu takıma pas ve kontrollü oyun başta olmak üzere bir şeyler öğrettiğime inanıyorum.İçim rahat” dedi.

Editör: TE Bilişim