Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, BMX’te olduğu gibi MTB dağ bisikleti yarışlarında da Türkiye’de bir ilkin yaşanacağı yer olacak. 23 – 24 Ekim Cumartesi – Pazar günü BMX Supercross Dünya Kupası ile başlayan vadideki heyecan, konserler ve etkinliklerle devam etmişti. Yeni haftadan itibaren ise “dağ bisikleti” alanındaki MTB Cup yarışları start aldı.

Türkiye’de ilk kez yapılacak

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) programına göre 27 Ekim Çarşamba (bugün) Türkiye’de ilk kez yapılacak olan MTB Sakarya Nigt Cup (gece yarışı) start alacak. Yarışların saat 19.00’da başlayacağı ve tahmini olarak 2 saat süreceği belirtildi. Sakaryalı sporseverler, mücadeleyi tribünlerden takip edebilecek. Vadi içindeki 2 farklı tribün de katılımcılar için hazır olacak.

“Tüm Sakaryalıları bekliyoruz”

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde BMX ile başlayan heyecan, birbirinden farklı yarışlarla devam ediyor. Dağ bisikleti kategorisinde MTB ve cross kategorisinde ise BMX yarışları devam ediyor. Bugün ise Türkiye’de ilk kez MTB Sakarya Night Cup (Gece yarışı) yapılacak. Tamamı aydınlatmalı olan parkurda sporseverler mücadeleyi tribünden takip edebilecek. Tüm Sakaryalıları bekliyoruz” denildi.

Editör: TE Bilişim