Bugün yapılacak kongre, Sakaryaspor’un geleceği açısından çok önemli. Eğer bugün kongrede yönetim listesi çıkmadığı takdirde Dernekler Yasası’na göre Sakaryaspor feshedilecek.
KADER GÜNÜ
SAKARYASPOR, belki de tarihinin en zor gününü bugün yaşayacak. Ligde kalma mücadelesi veren Yeşil-Siyahlı kulüpte yeni yönetim bugün yapılacak kongrede belirlenecek. Hatırlanacağı üzere, 13 Şubat'ta yapılan kongre çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelenmişti. Kongre sürecinde yönetim için kimsenin ortaya net bir tavır koymaması endişeleri de beraberinde getirdi.
FESHEDİLECEK
KULÜP tüzüğüne göre, olağan kongreler 2 senede bir Mayıs aylarında gerçekleşebilir. Ancak kulübün tasfiye sürecine girmesi konusu Vali Mustafa Büyük’ün vereceği karara bakacak. Sakaryaspor tüzük olarak Dernekler Masası’na bağlı olurken, Dernekler Masası da olası bir tasfiye durumunda konuyu Vali Büyük’e danışacak. Yani Sakaryaspor’un kapanma noktasındaki karar Vali Büyük’te olacak.
LİSTE ÇIKABİLİR
SAKARYASPOR'un bugünkü kongresi belki de kulüp tarihinin en önemli kongresi olacak. Büyük ihtimalle bir yönetim listesinin çıkması bekleniyor. Bülent Uygun aracılığıyla Garajlar Taçspor’un eski kulüp Başkanı İbrahim Nalbant'ın başkanlığında bir liste çalışması yapıldı. Her ihtimale karşın bir aday çıkmaması durumunda kayyum heyeti görev sürelerinin uzatılması için başvuruda bulunacak.
SEÇİLMEZSE
MAHKEME tarafından atanan kayyumun genel kurul kararı almasından dolayı, eğer bugün yeni yönetimini seçemezse Dernekler Yasası’na göre, Sakaryaspor derneği feshedilme sürecine girecek. Dernek ile birlikte Sakaryaspor A.Ş.’nin de aynı uygulamaya tabi tutulacak. Geçmişi büyük başarılarla dolu Sakaryaspor’un yaşamış olduğu bu trajedi umarız bugün mutlu sonla noktalanır.

Editör: TE Bilişim