Bizim Şehrimizin ekmeğini yemiş ,suyunu içmiş ,futbol topuyla bu ilde buluşmuş ,Sakaryanın profosyenneleri yazı dizisin Karasuya doğru uzanıyoruz. Recep Çetin Sakaryanın marka olmuş bir savunma oyuncusudur. Oysa o futbola başladığı Karasu Aziziyesporda ,sonra transfer olduğu Sakaryaspor alt yapısında on numara pozisyonunda oynayarak futbola merhaba demiş bir oyuncu modeli. Toplara sert vuran ,sert ve hırcın bir oyuncu olarak ona Takoz lakapı takıldı. Aziziyespordan gittiği Sakaryaspor alt yapısında Ekrem Karaberber elinde kısa sürede göze giren Recep Çetin .Uzun yıllara yayılan futbol hayatında, adından hep bahsettiren oyuncu kimliği ile anılan Recep Çetini, isterseniz anlatmaya başlıyalım .

AZİZİYE’DEN SAKARYASPOR’A

 Recep Çetin, Karasu’nun balıkçı barınağı olan Yeni mahallesinin hemen karşı yakasında olan İhsaniye köyünde 1965 yılında dünyaya gelir. Futbola olan yatkınlığı ile kısa sürede fark edilen Recep Çetin’i daha 15 yaşındayken Karasu Aziziyespor renklerine bağlar. Buradaki göze batan futboluyla 1981 Sezonunda Sakaryaspor alt yapısına transfer olur. Yeşil Siyah Futbol bahçesinde 1984 yılına kadar Ekrem Karaberberoğlu tarafından eğitilen Recep Çetin, bu süreçte birçok takımın listesine girer. Sakaryaspor onu bırakmasa da ekonomik olarak daha iyi şartlar sunan Boluspor Recep’i, İskenderunspor’un elinden kapar. Boluspor’da on numara değil de savunmanın sağında oynayan Recep Çetin’in yıldızı bu mevkide Bolu’da iyice parlar. 1984’de Başlayan Bolu macerası 1988 sezonunda son bulur. 

BEŞİKTAŞ YILLARI 

Beşiktaş birçok takımın listesinde olan Recep Çetin’i 1988 sezonunda renklerine bağlar. Beşiktaş’ta başarılarla dolu yılları içinde birçok şampiyonluklar yaşayan, Beşiktaş’ın sağ kanat savunmacısı olarak vazgeçilmez olan Recep Çetin,  yaklaşık 11 yıl direkt olarak formasını giydiği Beşiktaş’ta, Toschak’ın Beşiktaş’a geldiği yıllarda, kemale eren yaşı nedeniyle, formasını kaptırır. Ondan sonrada Siyah Beyaz ayrılık devreye girer. Recep Çetin toplamda Boluspor, Beşiktaş, Trabzonspor ve İstanbulspor formalarıyla 382 karşılaşmada forma giyer. Recep Çetin’in bu süreçte Avrupa arenasında, Kupa Galipleri Kupası 10, Şampiyonlar Ligi 8, UEFA 8, TFF Süper Kupada 5, Şampiyonlar Ligi elemelerinde 4, UEFA elemelerinde 4 maç oynadığı onun istatistiki futbol bilgilerini taçlandırdığını görüyoruz. 

TRABZON VE İSTANBULSPOR MACERASI

 Recep Çetin Beşiktaş’tan koptuktan sonra futbol yolculuğu çantasına Trabzonspor’u yükler. 1998 -1999 sezonu bir yıl Trabzonspor’da futbol oynamaya devam eder. Sonrasında Recep Çetin’in futbol yolculuğu 1999-2001 sezonlarında İstanbulsporla kesişir. Recep Çetin için İstanbulspor futboldaki son durağı olur. 

HOLLANDA’YA ATTIĞI UNUTULMAZ GOLLE DE ANILIR

 Nam-ı Diğer Takoz Recep’in milli takım anıları içinde attığı bir gol halen çok konuşulur. Hollanda’ya çok uzaklardan yaklaşık 40-45 metreden attığı müthiş gol onun futbol yüklü kitabında önemli yer kaplar.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ BAYAĞI YÜKLÜ

Recep Çetin Beşiktaş’ta vazgeçilmez savunma oyuncusu olduğu yıllarda Milli takım içinde vazgeçilmez oyuncular arasında yer aldı. Siyah Beyazlı yıllarda Recep Çetin Milli takımda 56 kez direk on birde forma giydi. Sakarya’nın Hakan Şükür ve Oğuz’dan sonra en fazla milli forma giyen oyuncusu unvanını elinde bulunduran Recep Çetin 69 kez Milli olduğu yıllarda 56 A milli, 5 Ümit Milli, 7 Olimpik Milli ve 1 kez de Genç Milli takım formasını giyer. 

TEKNİK ADAMLIKTA HEP İKİ NUMARA

 Recep Çetin futbolu bıraktıktan sonra ilk teknik adamlık deneyimine 2005 sezonunda Beşiktaş U 21 takımında yardımcı antrenör olarak başlar. Sonraki yıllarda 2007’de ilk Süper Lig deneyimine yardımcı antrenör olarak, Rizespor’da Erdoğan Arıca ile başlar. 18 maç sonra Arıca’nın istifasından sonra Rizespor’da 14 maçta Saffet Susiç’in yardımcılığını yapar. 2008’de kısa dönem Sakaryaspor’da İlker Yağcıoğlu’nun yardımcılığını yapan Recep Çetin’in, Teknik adamlıkta iki numaralı adam olarak çalıştığı en önemli isim eski takım arkadaşı Samet Aybaba ismi ön plana çıkar. Recep Çetin, Samet Aybaba ile 2010’da, 2012’de Beşiktaş’ta görev yapar. 2015’de Karşıyaka’da Sportif direktörlük için Aybaba’dan ayrı düşen Recep Çetinin yolu 2017’de Sivasspor’da ve 2018’de Bursaspor’da yine Samet Aybaba ile kesişi

Nazım AKTÜRK

​​​​​​

Editör: TE Bilişim