YUVALIDEREDE  DOĞAN BİR GÜNEŞ

01.03.1964 yılında Sakarya'nın Karasu ilçesinin Yuvalıdere köyünde çiftçilikle uğraşan bir ailenin 8 kardeşin (ölenlerle 13 kardeşdik) en küçüğü olarak dünyaya geldi.

Kostik Mustafa ve eşi Nurcan Özbey

Sokak futboluyla büyüdüğünü ve geliştiğini  önümüze gelişim notu olarak koyan Mustafa Özbey  , 70li  yıllarda start alan ve oldukça ilgi gören Karasu Kaykamlık kupasında 15/16 yaşlarında, renkleri Yeşil Siyah olan Yuvalıdere köyü formasıyla gol kralı olunca dikkatleri üzerime çekmeyi başaran yeşil siyah oyuncu.

Kostik Mustafa Sakaryaspor’da zamanın önemli oyuncuları ile beraber oynadı. 

LİSE YILLARI VE FUTBOLLA KUÇAKLAŞMA VE SAKARYASPOR

   Tahsil vede futboldaki gelişim sürecinde Mustafa Özbey bize şu şekilde özetledi. Okumak için Sakarya Ticaret lisesine gelince Tekirdağ ve Malatyasporda oynayan kaptanımız İsmet abi beni Hicran Hasan abiye anlatıp referans oldu ve Hasan abi de o dönemde Ss yöneticiliği yapan Oğuz Dizer abiye gönderdi beni .1980 yılında ve genç takımla Ekrem Karaberberoğlu hocamla buluştuk. Forvet olarak geldiğim Ss daİlk sezon sonunda sağ bek olarak Genç milli aday kadrosuna, İzmir Gölcük yaylasına kampa çağırıldım 82/83 sezonunda A takıma alındım ve profesyonel olarak imza attım. Konyasporla çekişip şampiyon olduğumuz 1986/87 sezonuna kadar Yeşil Siyahlı formayı giydim kale hariç sağ bekten sol açığa Kadar tüm mevkilerde oynadım.


Mustafa Özbey bir zamanlar Türkiye 1. Ligi’nde üç büyüklerinde korkulu rüyası olan zamanın kadrosu içinde kendine yer bulan oyuncular arasına katıldı

ANKARA YOLCULUĞU

Sakaryada yılın sporcunu seçildiğim sezon sonunda 1987/88 sezonu öncesinde 2 yıllık imza sonrası Gençlerbirlğine transfer oldum. Daha sonra Karadeniz ve Düzcespor da kiralık oynadım Futbola 1992/93 sezonunda İzniksporda son  noktayı koydum.

FUTBOL SONRASI

    Fakat Futboldan hiç kopmadı ve Teknik adam olarak hayatıma devam ederken ( amatör takımlardan Pttspor, Hızırtepe Yeni özenspor, Karasu spor ve Sapancasporu şampiyon yapma şansımız oldu. SS da 1 yıl Alt yapı görevi üstlendik) çeşitli gazetelerde yazarlık ve spor müdürlüğü televizyonlarda ise spor yorumcusu ve program sunuculuğu görevlerinde de bulundum. Halen Süper Amatör Kümede Kocaali Sahil spor da hocalık yapmaktayım. Gayri federe dahil tüm liglerde oynadım fakat Futbol hayatımda hiç kırmızı kart görmedim kendi kaleme gol atmadım ve penaltı yaptırmadım. Kolay gelsin nazım abi.Sağolasın Kostikzade Mustafa efendi.

Nazım AKTÜK 

Editör: TE Bilişim