SAKARYASPORLU YILLAR

 Oğuz Çetin’in 1978 yıllarında Yeşil Siyah renklerle donanımlı Sakaryasporla yaşadığı yıllarda alt yapıda Ekrem Karaberberoğlu’ndan futbol dersi aldığını biliriz. Zaten Oğuz Çetin de futbol sonrası yıllarda anılarını soranlara Ekrem Karaberberoğlu’ndan sitayişle, saygıyla bahseder. Alt yapıda, Almanya’dan da aldığı futbol kültürü ile çok çabuk fark edilen Oğuz Çetin 1980-81 Sezonunda alt yapıdan üst yapıya taşınan futbolcular kervanına katılır. Profesyonel imza attığı daha ilk yılda Nejdet Nişli, Sakaryaspor’un Süper Lig’e çıkardığı kadro içinde onu da görüyoruz. Sonrasında Sakaryaspor tarihinde önemli yer tutan Sakaryaspor’un Türkiye kupası şampiyonluk hikayesinde Oğuz da önemli yer kaplar. FENERBAHÇE YOLCULUĞU Sakaryaspor’daki yükselen futbol değeri ile üç büyüklerce takip altında olan Oğuz Çetin’in Sakaryaspor macerası 1988 yılında sona erer ve Fenerbahçeli yıllar devreye girer.  Fenerbahçe’ye, Sakaryaspor’daki süreçte birlikte çok uyumlu olduğu Turan, K. Aykut ve Serdar’ın da aynı sezon transfer olduğunu önemli bir transfer notu olarak buraya düşmek gerek.

OĞUZUN FENERBAHÇE KARNESİ 

Oğuz Çetin Fenerbahçe’de iki süper şampiyonluk yaşar. 103 gollü tarihi şampiyonlukta onun ayak izleri fazlasıyla hissedilir. Futbol tekniği, futbol aklı ile bu sürece attığı milimetrik paslar, attığı şık gollerle katkı veren Oğuz Çetin, Sarı Lacivertli forma altında, 2 Süper Lig, 1 Cumhurbaşkanlığı, bir Başbakanlık kupası şampiyonluk sevincini futbol çantasının içine koyar. Bu arada Fenerbahçe’de 1991-92 sezonunda kaptanlık pazubandını teslim alır. MİLLİ KARİYER Oğuz Çetin’in Milli takım kariyeri de bayağı yüklü. Daha Fenerbahçe’ye transfer olmak adına İstanbul’a giderken Milli takım daveti alan Oğuz Çetin 109 kez milli olur. Bu millik defterinde 70 Türk Milli takımı ve diğerleri alt yapılardaki millikler olarak futbol dosyasının içinde yer alır. Oğuz Çetin’in milli takım forması altında 33 kez kaptanlık pazubandını koluna takarak sahaya çıktığını, buraya önemli not olarak düşmek gerek. 

​​​​​

FENERBAHÇE KARİYERİ ŞEN’E TAKILDI 
Fenerbahçe’de Nezihi, Turan, Serdar, Şenol, Engin İpekoğlu, K. Aykut gibi Sakaryaspor görmüş oyuncularla  göz kamaştıran oyuncu grubunu içine sindiremeyen zamanın Fenerbahçe Başkanı Ali Şen, Oğuz ve K. Aykut’u gözden çıkarma hamlesini vizyona sokar. Bu süreçte iyi paralarla, şöhretli oyuncuları toplayan, Cem Uzan’ın başkan olduğu İstanbulspor, yapılan pazarlıklar sonucu Oğuz’u ve kadim yol arkadaşı K. Aykut’u transfer eder. 1995 sezonunda gerçekleşen bu transferle İstanbulsporlu olan Oğuz Çetin’in İstanbulsporlu yılları Adanaspor’da son bulur. İki sezon da Adana takımın formasını giyen Oğuz Çetin 1997 sezonu sonunda 37 yaşında aktif futbolculuk hayatına nokta koyar. 

FUTBOL SONRASI YILLAR

Oğuz Çetin’in futbola nokta koymasının ardından teknik adamlık kariyeri erken devreye girer. 2000-2001 sezonunda Mustafa Denizli’nin yardımcısı olarak yola çıkan Oğuz Çetin daha sonra Werner Lorant’ın yardımcılığına devam eder. Werner Lorant’ın ayrılması sonucu 20022003 sezonunun kalan sürecini birinci adam olarak tamamlar. Oğuz Çetin’in çalıştırdığı takımlar arasında Kayseri Erciyes, Diyarbakırspor, Gençlerbirliği, Gaziantep BŞB, Boluspor, Hazeren Lenkeron yer alır.

MİLLİ TAKIM YILLARI

Oğuz Çetin 2005 yılında Fatih Terim’in isteği ile Milli Takım yardımcı antrenörlüğüne getirilir. 2009 yılında Fatih Terim’in ayrılmasından sonra üç yıl daha Guus Hiddink’in yardımcılığını yapan Oğuz Çetin’in Milli takım teknik adamlık kariyeri 2012 yılında son bulur. Oğuz Çetin şuan TFF Başkanı Nihat Özdemir’in isteği ile milli takıma Genç Milli takımlar Gelişim Direktörü olarak döner. 

Nazım AKTÜRK
 

Editör: TE Bilişim