SAKARYASPOR SONRASI (ALTAY)

1967’de Sakaryaspor için yapılan seçmelerde Yeşil Siyahlı ekibin alt yapısına yükselen Bülent Ersin askere kadar futbola Sakaryaspor’da devam eder. Askerlik sonrası 1971’de Karadenizspor, 1972’de İzmit Kağıtspor forması giyen Bülent Ersin 1973 sezonunda futbolunu İzmir’e taşır. Burada bir yıl Altay formasını Amatör olarak giyen Bülent Ersin 1974 sezonunda Sakarya’ya döner ve Nejat Tayman’ın (Rahmetli) teknik direktör olduğu o yıl Yeşil Siyahlı formayı giyer. 1980 sezonunda Sivas’a giden Bülent Ersin’in geri dönüşte tekrar Sakaryasporla yolu kesişir.

UZUN ALT YAPI HİZMETİ 

Bülent Ersin’in futbolla dolu olan yıllarından çok teknik adamlıktaki yılları daha yoğunlukta yol almış. 1993 sezonunda Nejat Taymanla beraber Sakaryaspor’da görev yapan Bülent Ersin, o sürecin ardından Sakaryaspor alt yapısında uzun süreli görev yapan Teknik adamlar safında yer aldı. Bülent Ersinin teknik adamlık kimliğinde TFF bilgilerinde, onun yaptığı işin karşılığında hep Sakaryaspor alt yapı antrenörü kimliği var.

KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ?

Sakaryaspor’da uzun süreli alt yapı teknik sorumlusu olarak birçok oyuncunun yetişmesine katkı veren Bülent Ersin’in yetişmesine katkı verdiği bir çok ünlü oyuncu arasında kimler var bir bakalım. Tuncay Şanlı, Mahmut Hanefi, Mehmet Uslu, Mustafa Pektemek, Güven Varol, Mehmet Akyüz ve daha niceleri. Şu an kardeşi Nejat Ersin’in futbol okulunda şehrin gelecek vaat eden gençlerine Futbol gelişim hizmeti veren Bülent Ersin’i size anlatırken, görülüyor ki, futbolla dolu yıllarında teknik adamlık daha ağır basmış.

Nazım AKTÜRK

Editör: TE Bilişim