Sakaryaspor ile Fatih Karagümrük arasında oynanacak olan TFF 2. lig play-off finali 28 Mayıs Salı günü saat 21.30’da 43 bin seyirci kapasiteli Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda.

Keçiörengücü ve Menemen Belediyespor’dan sonra Spor Toto 1. Lig’e gelecek son takımın belli olacağı TFF 2. Lig play-off final müsabakasının oynanacağı stat açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Mayıs Salı günü Sakaryaspor ile Fatih Karagümrük arasında oynanacak olan final müsabakasına 43 bin seyirci kapasiteli Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu ev sahipliği yapacak. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak final müsabakası saat 21.30'da başlayacak ve Bursa’ya 20 binden fazla taraftarımız gidebilecek. 

KALE KAPALI

TFF 2. Lig play-off serisinde oynadığımız 4 maçta kalecimiz Oğuz Çalışkan kalesini gole kapattı. Çeyrek finalde 9 Mayıs’ta Sakarya’da Samsunspor’u 1-0 yenen Sakaryaspor 13 Mayıs’ta Samsun’da 0-0 berabere kalmıştı. Yarı finalde Sarıyer’le eşleşen Sakaryaspor 17 Mayıs’ta Sakarya’da Sarıyer’i 4-0 yenmiş, 21 Mayıs’ta Yusuf Ziya Öniş Stadı’nda 0-0 berabere kalmıştı. 

BAŞKAN DEDİ

Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi “Final maçı biz nerede istersek orada oynanacak” dediğinde sosyal medya yıkılmıştı, başkan haklı. Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi 0-0 biten Sarıyer maçından 5 saat sonra finalin 28 Mayıs’ta saat 21.30’da Bursa’da oynanacağını söyledi, TFF 12 saat sonra açıklamayı yaptı.

BURSA EVİMİZ
Sakaryaspor teknik heyeti yarım Bursa’lı. Sakaryaspor teknik patronu Şaban Yıldırım Sakaryalı ama Bursaspor’un eski solbeki, birinci yardımcısı Mesut Ünal ise Bursa’lı ama Sakaryaspor’un eski stoperi.


GÖÇ BAŞLIYOR

Sakaryaspor taraftarı geçen sene Afyon finali için Mersin’e gitmişti, Bursa sevindirdi. TFF 2. Lig’de play-off grubunda çeyrek final ve yarı final heyecanı sona ermiş, dikkatler finalin nerede oynanacağına çevrilmişti. Beyaz Grup’ta Sakaryaspor, Kırmızı Grup’ta ise Fatih Karagümrük finale adını yazdırırken yarı final maçlarının tamamlanmasının ardından Bursa, Konya, Malatya ve Eskişehir final için gündeme gelmişti. Sakaryaspor taraftarı final maçının Bursa’da oynanmasını isterken TFF istediğimiz gibi karar verdi ve 9. Play-Off için tüm semtlerde hazırlıklar şimdiden başladı.

SAMSUN’DAN İYİ DEĞİL

Çeyrek finalde Samsunspor’u, yarı finalde ise Sarıyer’i eleyen Sakaryaspor şampiyonluk yolunda final maçını Fatih Karagümrük ile yapacak, en ünlü yıldızı Erkan Zengin. Bu sezon Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fatih Karagümrük 34 maçlık maratonda ligi 68 puanla bitirdi. 1.Lig’e direkt çıkan Menemen Belediyespor’la sezonu aynı puanda tamamlayan Karagümrük averajla şampiyonluğu kaçırdı ancak her iki takımın yıldız oyuncularına baktığımızda İstanbul ekibi Samsunspor kadar iyi ve organize takım değil. Play-Off çeyrek final ilk maçında Şanlıurfaspor’u deplasmanda 1-0 yenen Erkan Zengin’li Karagümrük rövanş maçını da 2-1 kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Manisa Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan İstanbul ekibi ilk maçı deplasmanda 1-0 kaybetti. İkinci maçı 2-0 kazanarak istediğini alan Karagümrük adını finale yazdırmayı başardı ve Sakaryaspor’un rakibi oldu. 

Editör: TE Bilişim