Gençlerin, Altyapı Sorumlusu Tamer İlaçan'ın onayıyla okullarını mazeret göstererek takımdan ayrıldıkları öğrenildi.
Tarihinin en zor dönemini geçiren Sakaryaspor kadro zafiyeti yaşarken, yönetim boşluğundan istifade eden bazı kesimlerin alt yapıdaki genç yetenekleri el altından Adapazarıspor'a kaydırması tepkilerin doğmasına neden oldu. Kulüp çevrelerinden edinilen bilgiye göre, Muhammet Enez Düzören, Rıdvan Sarıtaş ve Kubilay gibi çok yetenekli oyuncular, Sakaryaspor Kulübü'ne "Futbol oynamamız eğitimizi engellediği için kulüpten ayrılmak istiyoruz" diyerek müracaatta bulundu.
Oyuncular, müracaatlarına Altyapı Sorumlusu Tamer İlaçan'ın da onay vermesi üzerine lisanlarını Sakaryaspor'dan aldı. Lisanlarını eline alan Muhammet Enez Düzören, Rıdvan Sarıtaş ve Kubilay devre arasında Adapazarıspor gitti. Son olarak altyapının en gözde isimlerinden Yılmaz Çakıroğlu da aynı gerekçeyle Sakaryaspor'dan ayrılmak istedi, yine Tamer İlaçan ayrılmasına onay verdi ancak bu kez kulüp yetkilileri buna izin vermedi. Genç yeteneklerin Adapazarıspor'a kaydırılmasında İlaçan'ın etkili olduğu öne sürüldü.
Bilindiği gibi Sakaryaspor altyapısı, Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda faaliyet gösteriyor. Tüm giderleri Büyükşehir Belediyesince karşılanıyor. Yetenekli oyuncuların el altından Adapazarıspor'a kaydırılmasıyla ilgili olarak Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun bir araştırma yaptırıp, sorumlulara hesap soracağı öğrenildi. Öte yandan, bu gelişmeler ışığında Altyapı Sorumlusu Tamer İlaçan'ın nasıl bir açıklama yapacağı merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim