Peki, ilk devreyi en yakın rakibinin 7 puan önünde lider tamamlayan Adapazarıspor, sezonu böyle tamamlarsa neler olacak?

 

Adapazarıspor 11 grubun liderleri ve ikincilerinin katıldığı baraj müsabakalarına katılacak. Bu 22 takımdan 9 tanesi 3. Lig’e yükselecek. Eğer Mavi-Beyazlılar 3. Lig’e yükselemezse amatör liglerde her yıl gördüğümüz düşme-kalma sistemi aynen uygulanacak.

 

Yani üç takımdan sezon sonu puan tablosunda en alt sırada yer alan takım doğrudan Süper Lig’e düşecek. Bu takım yerine, Süper Amatör Lig’de birinci olan takım, BAL’a doğrudan katılacak. Üç takım arasında ikinci olan takım ise yerel ligin ikincisi ile baraj müsabakası oynayacak ve kazanan 2013-14 sezonunda mücadelesine BAL’da devam edecek. Üç takımın birincisi ise baraj müsabakalarına katılmadan BAL’da kalacak.

Fakat Adapazarıspor 3. Lig’e yükselen 9 takımdan biri olursa işte; işler biraz değişiyor..

Nasıl mı?

Bölgesel Amatör Lig’deki diğer iki temsilcimiz AS Akyazıspor ve Kocaalispor’dan alttaki takım Amatör Süper Lig’e düşecek.
Amatör Süper Lig’in birincisi ve ikincisi doğrudan BAL’a katılacak.
BAL’da kalan diğer takım ise Süper Lig’in üçüncüsü ile baraj maçı yapacak.
Kazanan takım, yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek.
Adapazarıspor’un 3. Lig’e yükselmesi durumunda, BAL’daki eksik, Süper Amatör Lig’den tamamlanacağı için; 1. Amatör Lig’den fazladan bir takım daha üst lige çıkacak.
 

Editör: TE Bilişim