Dernekler tarafından Sakaryaspor Derneği'nin tüm defter ve kayıtlarında başlattığı denetime kulüp eski başkanları destek verdi. Denetimlerin sadece dernekle sınırlı kalmamasını isteyen başkanlar, "A.Ş.'nin de geriye dönük bütün hesapları araştırılsın" diyerek çağrıda bulundu.

 

NİHAYET YAPILIYOR

ÖNCEKİ gün İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı'ndan gelen ve tam yetkiye sahip 5 kişilik heyetin, Sakaryaspor Derneği'nin kayıtlarına yönelik başlattığı araştırma olumlu bulundu. Denetimle ilgili düşüncelerini Bizim Sakarya Gazetesi Spor Servisi'ne değerlendiren kulüp eski başkanlarından Tuncer Tepe, İbrahim Müftüoğlu ve Bülent Yılmaz, "Bugüne kadar yapılması gereken, nihayet gerçekleşmiştir" dedi.

 

ÇOK ŞÜKÜR, SONUNDA

DERNEKTE başlatılan denetim haberini "Çok şükür sonunda oldu" değerlendiren Efsane Başkan Tuncer Tepe, "Sakaryaspor'un düzlüğe çıkması için yapılması gereken ne varsa yapılmalıdır. Denetleme sadece dernekle sınırlı kalmayıp, A.Ş.'ye de yansımalıdır. Sakaryaspor nasıl borç batağına sürüklenmiş hepsi ortaya çıkartılmalıdır. Ortada dolaşan iddialar aydınlatılmalıdır" ifadesini kullandı.

 

KİMİN GÜNAHI VARSA

ANONİM şirketinin bütün kayıtlarının incelenmesi gerektiğini ifade eden İbrahim Müftüoğlu, "Sadece geriye dönük 10 yıl değil, A.Ş.'nin başlangıç süresine kadar inilmeli. Başkanlığım döneminde, kulübü 1994 yılında hiç borçsuz ve büyük bir sermayeyle teslim etmiştim. Şimdi ne hale geldiği ortada. Denetimler sadece dernek defterlerinde sınırlı kalmamalı. Kimin ne günahı ne sevabı varsa ortaya dökülmeli" dedi.

 

HERKES CEZASINI ÇEKSİN

DAHA önce gazetemize yaptığı açıklamada bütün hesapların incelenmesini isteyen Bülent Yılmaz, çağrısını tekrarlayarak, "Sakaryaspor'un sadece dernek değil, A.Ş. kayıtları da denetlenmeli. Benim dönemimde dahil geriye dönük son 10 yılının bütün hesapları detaylıca araştırılsın. Suçlu, suçsuz kim varsa ortaya çıkarılsın. Yanlış yapan cezasını çeksin. Benim suçum varsa, ben de cezamı çekmeye hazırım" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim