Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), kapılarını Bizim Sakarya’ya açtı. Yeni seçime kadar 1 yıl ASKF Başkanlığını yürütecek Yılmaz Kuzey, Başkan Yardımcısı Kazım Yılmaz ve Futbol İl Temsilcisi Ali Arslan, arkadaşımız Suat Beyenal’ın sorularını cevaplandırdı.
Hüseyin Kama’nın vefatından sonra seçim yapılacak mı, yeni yönetim oluşacak mı sorularına cevap aranırken mevcut yönetim kurulu, Yılmaz Kuzey’i oy birliğiyle SASKF Başkanlığı görevine getirdi. Kuzey  “Görevimizin başındayız şimdi dedikodu ve hayal üretmek zamanı değil yeni sezon yaklaşıyor ve çalışmalarımıza bakıyoruz “ dedi.

Koltuğa oturduğunuz anda SASKF’yi olumlu ya da olumsuz nasıl buldunuz?

Y.K.: Ben zaten 10 yıldır SASKF Yönetimindeyim. Kazım Yılmaz, 17 yıl yine Ali Arslan ile uzun yıllar beraberiz. Şimdiye kadar yapılan işlerde katkımız var. Yapılanları beraber yaptık, bundan sonrada eksik kalan işlerle ve yeni projelerle çalışmalara devam edeceğiz.

Başkan olarak devrim kabul edilebilecek bir açıklamanız var mı?

Y.K.: Evet var. Aslında devrim değil de şimdiye kadar yapılmayan bir uygulama yapacağız. Ramazan ayından sonra yeni sezon fikstürü hemen çekilecek, Herkes konumunu bilecek, maç saatleri, maç günleri, oynanacak sahalar baştan belli olacak, günlük değil de 3 veya 4 haftalık maç program önceden açıklanacak, böylelikle kulüplerimiz bilgi konusunda sıkıntı çekmeyecek.

KULÜPLERE MESAJ VAR

Yeni sezonun başlamasına daha vakit var. Yöneticilere mesajınız nedir?

Y.K.: Kulüpler ve SASKF ayrılmaz bir parçadır. Biz bir aileyiz. Tabi ki her yöneticide kendine düşen görevi yapacak. Herkesin elini taşın altına koymasını istiyoruz. Bir örnek vermek gerekirse maçlara gelmeyen takımlar var. Bunları aramızda konuşacağız, TFF Amatör İşler Kurulundan yaptırımlar isteyeceğiz. Bu sezon 13-14 takım 2. Amatör Kümeden çekildi.

Nasıl bir yol haritası çizilecek?

Y.K.: Yakında kulüplerimizin yöneticileri ile seri toplantılar yapacağız. Nasıl bir lig istiyorsunuz diye soracağız. Bizim bir görüşümüz var, kendilerinin de görüşünü alacağız. Suyu getiren ile testiyi kıranlar kesinlikle ayrılacak. Çok ağır bir yük altındayız. Şahsen 25 gündür doğru dürüst eve zamanında gidemiyorum. Çok çalışıyoruz.

BİR SEZONDA 6 BİN MAÇ

Futbol İl Temsilcisinin maçlara çıkmayan takımlarla ilgili görüşü nedir?

A.A.: Futbol İl Temsilcisi olarak söylemek istediğim, yaptırımların çok ağır olduğudur. Maça gelmeyen takım hem ceza alır hem de o maça ait masrafları öderler. Kulüplerin ekonomik durumu ortada, tozluk ve tekmelik alamayan kulüplerimiz var ama bu maçlara çıkmama mazereti olamaz. Zarar görmesinler istiyoruz ama karşı taraf mağdur oluyor.

Sezonu kısaca değerlendirseniz, sizin açınızdan nasıl geçti?

A.A.: Bu sezon 6 bin maç yapıldı. Yüreklerimizi hoplatan olay sayısı 10 ya da 11… Bu arada sahadan çekilme sayısı 15. Biz 4 yıldır genç maçlarımızı güvenliksiz oynatıyoruz. Bu sezon daha da iyi çalışmalar yapılacağı için olumsuzluklar tamamen ortadan kalkacak. Kulüplerimizin değerli yöneticilerine güvenimiz sonsuz. Hep beraber el ele Sakarya Amatör futbolu olarak fair-play yolunda ilerleyeceğiz.

MALİ İNDİRİM MÜJDESİ

Son sözü başkan yardımcısı Kazım Yılmaz’a bırakıyoruz, müjdeli haber veriyor.

K.Y.: Önemli müjdeler var bu sezon. Aktarmalar ve katılım paylarında kulüplerimizi rahatlatacak indirimler var. Bu indirimler yüzde 30-35’i bulacak. 2014-2015 sezonunda aktarma ücretleri 550 tl olabilir. Bu rakam kesin değil ancak indirim var. Katılma payında da önemli indirim olacak. Şimdiden hayırlı olsun.
 

Editör: TE Bilişim