Saldırgan tutumun hem takıma hem de şehre zarar verdiğine dikkat çeken Uncuoğlu, "Artık sen-ben kavgasını bir kenara bırakıp, Sakaryaspor üzerinde bütünleşmeliyiz" ifadesini kullandı.
------------------------
BU DAVRANIŞLAR ZARAR VERİYOR
Tarihinin en kötü dönemini geçiren Sakaryaspor'un bu durumdan kurtarılması için özellikle bazı taraftarların sergilediği tutumu eleştiren AKP İl Başkanı Recep Uncuoğlu, "Taraftarın Manisa'da yapmış olduğu saldırının onaylanacak hiç bir tarafı yok. Bu tür olaylar hem şehre hem Sakaryaspor'a zarar veriyor. Sakaryaspor düşünülüyorsa küfür, kavgacı tutum bir kenara bırakılmalı. Sakaryaspor taraftarı kimliğine bürünüp eşkıyalık yapmaya kimsenin hakkı yok" ifadesini kullandı.
SAKARYASPOR'DA BÜTÜNLEŞMELİYİZ
Taraftarın saldırgan tutumdan dolayı, Yeşil-Siyahlı kulübe gerçek anlamda destek olmak isteyenlerin geri adım attığını savunan Recep Uncuoğlu, "Artık sen-ben kavgası bir kenara bırakıp, şehir olarak Sakaryaspor üzerinde bütünleşmeliyiz. Bu kulüp Sakarya'yı temsil edecek duruş içerisinde olursa herkes tüm imkanlarıyla destek olur. Sakaryaspor hepimizin ortak değeri. Güven veren, Sakarya'nın değerlerini taşıyabilecek yönetimlere sonuna kadar destek vermeye hazırız" dedi.
ALTYAPIYA ÖNEM VERİLMEDİ
Sakaryaspor'un bu durumlara düşmesinin sebeplerini de anlatan Başkan Uncuoğlu, "Bugüne kadar gelen yönetimler, takımın altyapısına yatırım yapmamış. Fikstür başarısını yakalayalım düşüncesiyle oradan buradan bilinmedik oyuncular alınmış ve kaynaklar yanlış yerlere harcanmış. Taşıma suyla değirmen dönmez. Kaynaklar altyapıdan yana kullanılsaydı Sakaryaspor bugün bu durumlara düşmezdi. Kaynakları yanlış yerlere harcarsak Sakaryaspor yürümez ve yürüyemedi de" diye konuştu.
KONSORSİYUM OLUŞTURMALIYIZ
Sakaryaspor'un kentin marka değeri taşıyan en önemli unsuru olduğunu vurgulayan AKP İl Başkanı Uncuoğlu, "Sakaryaspor'u düştüğü durumdan kurtarıp şehri temsilini gerçek anlamda istiyorsak, herkesin bir araya geleceği bir konsorsiyum oluşturmalıyız. Kavgacı, saldırgan tutumlardan kaçınılmalı. Ortak değerlerimiz üzerinde ortak hareket etme kabiliyetimizi sergilemeliyiz" dedi. Uncuoğlu, yapıcı olarak atılacak adımlar çerçevesinde yönetimlerde yer almak isteyenlerinde olacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim