Sakaryaspor başkan adayı Uğur Akkuş'un 1 milyon maske dağıtımı için organize ettiği konvoy Arifiye turnikelerinde durduruldu. Konvoy şehre sokulmadı. 1 milyon maskeyi taşıyan Tır ile birlikte 30 kamyonetin şehre girmesine izin verilmezken, Akkuş’un ekibine maskeleri Kızılay Sakarya’nın Hanlı’da bulunan deposuna götürebilecekleri bildirildi.

ŞEHRE ALINMADI

Uğur Akkuş’un ekibinden edinilen bilgilere göre TIR ile şehre getirilen maskeleri dağıtmak için 30 kamyonet getirildiği ileri sürülürken, maske dağıtımı için oluşturulan konvoy şehre alınmadı.

Koronavirüs vakalarında artışın zirve yaptığı dönemde Uğur Akkuş'un Çark Caddesi'nde maske dağıtmasına izin çıkmazken, baskısız 200 bin adet maskenin Kızılay'a teslim edilmesiyle gişelerde ki bekleyiş sona erdi.

Uğur Akkuş durdurulan TIR için açıklama yaptı

İş insanı Uğur Akkuş, 1 milyon maskenin dağıtımı için Sakarya'ya gelen TIR'ın şehre sokulmamasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Akkuş'un açıklaması şu şekilde;

''Sakaryaporumuzun için daha önce dağıtım yaptığımız gibi sözverdiğimiz 1 Milyon adet Sakaryaspor taraftar maskelerimiz bu sabaha karşı İstanbul’dan yola çıkmıştı. Günler öncesinden valilikten izinler alınmış duyurumuzu yapmıştık. 1 Milyon Sakaryaspor taraftar maskelerimiz Çark Meydanında taraftarımıza, 150 bin adet cerrahi maskede Kızılay gibi kurumlarımıza Off Road destekçilerimiz tarafından dağıtılacaktı. Ancak dün Sakarya’da corona vakaları yüzde 12 artması sebebiyle konvoy halinde şehre girişimizi ve bu dağıtımı ertelemek durumunda kaldık. Şimdilik maskelerimizi depolarımıza kaldırıyoruz. Stadlar açıldığında tekrar bu dağıtımımızı gerçekleştireceğiz. 150 Bin adet cerrahi maskelerimizi Kızılay’a teslim ettik. Onlarda Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Emniyet Müdürlüğü, Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlara dağıtımı sağlanacaktır. Kızılay ile sayın Valimize bu dağıtımda yardımlarından dolayı teşekkür ederiz. Saygılarımla...''

Editör: TE Bilişim