Sakaryaspor kongresinde gerçekleşen kongrede imza atan delege sayısından 13 oy fazla çıkmasıyla birlikte başkan adaylarından Uğur Akkuş ve ekibi karara itiraz edeceklerini ifade etmişlerdi. Akkuş'tan beklenen açıklama geldi.

Uğur Akkuş'un itiraz dilekçesi şöyle:


SAKARYA SPOR KULUBÜ DERNEĞİ GENEL KURULU BAŞKANLIĞI’NA


Konu: 21 Haziran 2021 Tarihli Olağansütü Genel Kurul Seçim Sonuçlarına İtirazımız Hakkında


Malumunuz olduğu üzere Sakaryaspor Kulubü 14 Haziran 2021 Tarihinde Olağanüstü Genel Kurul kararı almış 14 Haziran 2021 Tarihinde salt çoğunluk sağlanamadığı için Olağanüstü Genel Kurul 21 Haziran 2021 Tarihine ertelenmiştir.


21 Haziran 2021 Tarihinde yapılan Sakaryaspor’un 43. Başkanlık seçimine başkan adayı olarak katılan Uğur AKKUŞ, seçim Divan Kurulu tarafından yapılan usulsüzlükler nedeniyle seçimi 351’e karşı 355 Oyla seçimi kaybetmiş bulunmaktadır. Tekrar sayım talep etmemiz üzere Divan Kurulu iki adayın temsilcileri ile tekrar sayım yapıldı. Ancak seçime katılan ve oy kullanan delege sayısı 693 iken sandıklardan tam 706 Oy Çıktı. Yani seçime katılan delege sayısından 13 Fazla Zarf bulunmaktaydı.

Oysa ki ;


Denekler Yönetmeliği 15. Madde


Dernek organlarının seçimi için yapılacak oylamalarda, oy kullanan üyelerin divan heyetine kimliklerini göstermeleri ve hazırun listesindeki isimlerinin karşıların


İmzalamaları zorunludur. 13 ADET FAZLA ÇIKAN ZARFIN HANGİ DELEGELERİN OYLARINI TEMSİL ETTİĞİ ANLAŞILAMAMIŞTIR.


BU DÜZENLEMEYE UYULMAMIŞTIR.


Sakaryaspor Klubü Derneği Tüzüğüne göre


Madde 29 : Her ikiyüz elli üye için oluşturulacak Sandık Kurulu ; bir başkan ile iki asıl ve iki yedek üyeden oluşur.


BU DÜZENLEMEYE UYULMAMIŞTIR.


Oyların Tasnif ve Sayımı, Sonuçların İlanı başlıklı maddede aşağıda görüleceği üzere oyların nasıl sayılacağı belirtilmiştir.


Madde 31 : Oy verme sona erince her sandık kurulu oy kullanan üye sayısını tutanakla tespit eder ve sandıklar açılarak sayım yapılır. Zarf adedi, giriş kartı adetinden fazla çıktığı takdirde, zarfların tümü yeniden sandığa konularak karıştırılır, giriş kartından fazla çıkan zarf adedi kadar zarf, sandıktan çekilerek imha edilir.


Sayımın sonucu sandık kurulları tarafından bir tutanağa geçirilerek imzalanır ve her sandığa ait oy pusulaları ve zarfları ayrı ayrı torbalara konulup mühürlenerek Genel Kurul Başkanlık Divanı’na teslim edilir. Seçim sonuçları, Genel Kurul Başkanı tarafından açıklanır.

Söz konusu düzenlemelere rağmen, 21 Haziran 2021 Tarihinde OY KULLANILAN SANDIKLARDAN TOPLAM OY KULLANAN DELEGE SAYISI VE SANDIKLARDAN ÇIKAN ZARF SAYISI ANONS EDİLMEDEN, 13 Adet fazla zarf çıktığı halde, fazla zarf çıkması dikkate alınmadan oy sayımına başlanması Sakaryaspor’un Dernek Tüzüğüne aykırı olup ; halihazırdaki seçim sonuçları ve söz konusu 13 adet Oy’un bu seçimin sonuçlarını ne denli değiştireceği göz önünde bulundurulduğuna HAKKANİYETE UYGUN BİR ŞEKİLDE VE SAKARYASPOR TARAFTARININ TAM MANASIYLA TEMSİLİNİN SAĞLANMASI için fazla zarf çıkan sandıkların tespiti mümkünse o sandıklarda oy kullanan delegeler için seçimin yenilenmesini, bu sandıklar tespit edilemiyorsa seçimin tümden yenilenmesine karar verilmesini ADALETİN YERİNİ BULMASINI TEMİNEN Saygılarımızla vekaleten arz ve talep ederiz.

Editör: TE Bilişim