İŞİ REİS BİTİRDİ 0-1
İlk yarıda ne futbol ne pozisyon nede gol vardı. İkinci yarıya hızlı başlayan yeşil siyahlılara galibiyet sevini yaşatan gol penaltıdan geldi. Ev sahibi takımın ataklarında kaptan Oğuz kalesinde devleşti.
İLK YARIDA GOL SESİ YOKTU
Yaptığı flaş transferlerle lige damga vurması beklenen Sakaryaspor sezona üç puanla merhaba dedi. Eksik kadrosuyla gittiği Konya deplasmanında ilk yarıda etkisiz bir futbol ortaya koyan ve beklentileri karşılayamayan yeşil siyahlılar, İkinci Lig Kırmızı Gurubun mütevazı takımı 1922 Konyaspor’a neredeyse hiç pozisyon vermedi fakat rakip kaleye gitmekte de bir hayli zorlandı. Karşılıklı cılız ataklarla geçen ilk 45 dakika başladığı gibi golsüz sona erdi. 
TEK GOL İKİNCİ YARIDA GELDİ
İkinci yarıya hızlı başlayan ekip Sakaryaspor oldu ve rakibi karşısında art arda pozisyonlar buldu ancak son vuruşlarda isabet sağlayamadığı için gol sevinci yaşamayı hakem Erdem Temel’in penaltı kararına kadar beklemek zorunda kaldı.53. dakikada Devrim Taşkaya’nın yerde kalmasıyla kazanılan penaltı vuruşunda topun başına yeni transfer Muhammet Reis geçti. Top ve kaleci ayrı ayrı köşelere gitti. 0-1. Müsabakada başka gol sesi çıkmayınca maçta bu skorla sona erdi. 

Stat: Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz
Hakemler: Erdem Temel xx, Egemen Savran xx, Çağrıcan Pazarcıklı xx
1922 Konyaspor: Kadem xx, Seydi xx, Ahmet Önay xx, Can Demir xx, Ekrem xx (Gaffar dk. 84 ?), İsmail xx, Mehmet Ali x (Doğan dk. 71 x), Maksut xx, Süleyman xx, Seddar xx, Celal xx
Sakaryaspor: Oğuz xx, Canberk xx, Hakan Aslantaş xx, Burak xx, Berkay xx, Caner xx, M.Reis xx, Mehmet xx (Abdülaziz dk. 82 ?), Çağrı xx, Berk (Ümit dk. 89 ?), Devrim xx (Hasan dk. 76 x)
Gol: M.Reis (dk. 53 pen.) (Sakaryaspor)
Sarı kartlar: Seydi (1922 Konyaspor), Canberk (Sakarya)

MAÇTAN DAKİKALAR

Dk.1- Başlama vuruşu yapıldı. Mücadeleye Sakaryaspor başladı.

Dk.4- Geride kalan dakikalarda iki takımda topa sahip olma mücadelesi veriyor.

Dk.5- Sakaryaspor'da yeni transfer olan Ali Özgün'ün Covid-19 testi pozitif çıkması sonrası kadroda yer almıyor. Yeşil-siyahlılarda forvette ise Berk İsmail görev alıyor.

Dk.8- Muhammet Reis ile köşe vuruşu kullandık. Ancak Konyaspor defansı topu uzaklaştırdı.

Dk.9- Muhammet Reis ile bu sefer tehlikeli bir noktadan duran top kullandık. Reis'in ortasını bir kez daha ev sahibi defans uzaklaştırdı.

**Mücadelede ilk 10 dakikalık bölüm 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.

Dk.13- Çağrı'yla gole çok yaklaştık! Ceza sahası dışarısından Çağrı Ortakaya'nın şutu defansa çarparak kornere gitti.

Dk.14- Sakaryaspor Muhammet ile kullandığı köşe vuruşundan yararlanamadı. bu yeşil-siyahlıların bu karşılaşmadaki üçüncü korneri oldu.

Dk.20- Sakaryaspor bir kez daha gole yaklaştı! Devrim Taşkaya'nın şutunu kaleci son anda kornere çeldi.

Dk.23- Sakaryaspor bu dakikalarda rakip yarı sahaya yerleşti. Ev sahibi 1922 Konyaspor ise kontra ataklarla etkili olmaya çalışıyor.

Dk.25- Muhammet'in sağ çaprazdan kullandığı duran topta Berk'in kafası kalenin hemen üstünden auta çıktı. Yeşil-siyahlılar bir kez daha gole yaklaştı.

Dk.29- Sakaryaspor ayağa paslarla iyi geldi. Son olarak Berk İsmail'in defans arkasına pasında Devrim'den önce kaleci çıktı v topa sahip oldu.

Dk.33- İki Şık hareket! 1922 Konyaspor'da Erdem Kayıbal'ın röveşata ile vurduğu topu kalecimiz Oğuz Çalışkan güçlükle kornere gönderdi.

Dk.34- İsmail Güven, ceza sahası dışından şut denedi. Ancak top kalenin yanından auta çıktı.

Dk.37- Oyun bu dakikalarda hareketlilik kazandı. İki takımda gol bulmak için rakip kaleye yükleniyor. 

Dk.39- Ev sahibi ekipte yerde kalan bir futbolcu var. Sağlık görevlileri şuan sahada ve oyun durdu.

Dk.40- Caner Koca'nın ortasında Konyaspor'dan Ahmet ters bir vuruş yaptı. Top kalenin hemen üstünden kornere çıktı. Kullandığımız köşe vuruşunda Burak Öksüz'Ün kafa vuruşu kalenin yanından auta çıktı.

Dk.43- Seddar Karaman'ın defans arkasına yaptığı koşuda topla buluştu. Seddar'ın vuruşunda top filelerle buluştu ancak onun öncesinde ofsayt bayrağı havada.

Dk.45+ İlk kart çıktı! Devrim rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Karşılaşmadaki ilk kart ev sahibi ekip 1922 Konyaspor'dan Seydi Kayasoy oldu.

Hakem Temel Erdem ilk yarıyı bitiren düdüğü çaldı.. 1922 Konyaspor-Sakaryaspor: 0-0

Dk.45- 1922 Konyaspor ikinci yarıya başladı.

Dk.46- Muhammet Reis ile gole yaklaştık! Defansın arkasına iyi sarkan Muhammet, kaleciyi geçti ancak açısı daralınca içeri çevirdi. 1922 Konyaspor defansı topu ceza sahasından uzaklaştırdı.

Dk.52- Penaltı!! Sakaryaspor'da Devrim Taşkaya kalecinin müdahalesiyle yerde kaldı. Erdem Temel penaltı noktasını gösterdi.

Dk.53- GOOOOLL MUHAMMET REİS! Penaltıda topun başına Muhammet Reis geldi. Muhammet top ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi.

Dk.56- Sakaryaspor ikinci yarı geri dönüşlerde zorluklar yaşamaya başladı. Ev sahibi ise hızlı ataklar ile beraberlik golünü arıyor.

Dk.59- Mehmet Boztepe orta sahadan aldığı topu rakip ceza sahasına kadar çok iyi taşıdı. Mehmet'in ceza sahası dışından sol ayağıyla vurduğu şutu kaleci Burak Yaşar kontrol etti.

Dk.61- 1922 Konyaspor'da Ekrem topu çok iyi taşıdı. Kendi yarı sahasında aldığı topu kalemize kadar taşıyan Ekrem Kayılıbal'ın vuruşunda Canberk geçiş izni vermedi.

Dk.63- Oğuz Çalışkan kalesinde devleşti! Mehmet Ali Can'ın vuruşunda görüş açısı olmamasına rağmen Oğuz çok iyi kurtardı.

Dk.64- Ev sahibi 1922 Konyaspor üst üste pozisyonlarla kalemizde beraberliği arıyor.

Dk.70- Canberk, hızlı gelişen ev sahibi atağını faul yaparak durdurdu. Sonrasında Canberk topa müdahale edince hakem oyunu yavaşlattığı gerekçesiyle Canberk Özdemir'i sarı kart ile cezalandırdı.

Dk.72- Sakaryaspor'da bu dakikalarda geri dönüşlerde zorluklar yaşanmaya başladı.

Dk.76- Sakaryaspor'da oyuncu değişikliği..Devrim Taşkaya oyundan çıkıyor, Hasan Bilal oyuna dahil oluyor.

Dk.81- Sakaryasor'da Abdulaziz Solmaz oyuna dahil oluyor. Çıkan isim Mehmet Boztepe...

Dk.83- Seddar ile beraberlik golüne bir kez daha yaklaştı ev sahibi. Seddar'ın vuruşu kalenin yanından çıktı.

Dk.85- İkinci gole Abdulaziz ile çok yaklaştık! Kalecinin kısa düşen pasında araya giren Abdulaziz Solmaz, şut yerine boşta olan Berk İsmail ile oynasa ikinci golü bulabilirdik. Abdulaziz'in vuruşu kaleye paralel olarak gitti.

Dk.87- Konyaspor'da penaltı beklentisi oldu ancak hakem 'Oyna' kararını verdi. 

Dk.90- Abdulaziz ile yine gole çok yaklaştık. Hasan Bilal'e topu çevirmek isteyen Abdulaziz pasın şiddetini ayarlayamayınca top auta çıktı. 

Editör: TE Bilişim