Sevgili okurlar,
Şüphesiz Sakarya ile ilgili başarılar bizleri yakından ilgilendiriyor. Bu bağlamda Yeşil-Siyahlı temsilcimiz Sakaryaspor’un kendi saha ve seyircisi önünde rakibi Ergene Velimeşespor’u 3-2 yenerek uğurlaması alkışı hak ediyor.
Zorlu bir dönemeçten sonra Sakaryaspor’un sabır ve inatla bu başarıyı yakalaması ve liderlik koltuğuna oturması tüm Sakaryalılar gibi yurt dışında yaşayan biz Sakaryalıları da mutlu etti..
Temennimiz Sakaryaspor’un bu başarısını istikrarlı bir şekilde sürdürmesi ve rakiplerini geride bırakmasıdır.. Sakaryaspor’un bu gücü vardır.. Bunu da gelecek maçlarda sahaya ve skora en iyi şekilde yansıtacağından hiç şüphemiz yok!
Haydi Sakaryaspor!

TEBRİKLER RAZGATLIOĞLU!
Yine bir başka Sakaryalı milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda, 2021 sezonunun şampiyonu oldu.
Endonezya'da sezonun son ayağındaki ilk yarışı, ikinci sırada bitiren Razgatlıoğlu, bu kategoride şampiyon olan ilk Türk motosikletçi olarak tarihe geçti.
Toprak Razgatlıoğlu’nun bu başarısı da bizleri ziyadesiyle mutlu etti.. Ülkemizin siyasi ve ekonomik darboğazdan geçtiği şu günlerde, bu başarılar elbette, moral değer olarak hanemize yazıldı..
Tebrikler Razgatlıoğlu’na gelsin!

HEDEF BÜYÜTÜLDÜ!
Off-Road Türkiye Şampiyonası 5. Ayak yarışları Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Poyrazlar ve Karaköy parkurlarında gerçekleştirildi. Başarılı bir şekilde kazasız geçirilen yarışlar elbette hafızalara kazındı.

Yarışlar sonrası basına açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, "Dünyada sadece 14 şehrin sahip olduğu Bisiklet Şehri unvanına sahip ülkemizin ilk ve tek şehri Sakarya’dır. Dünyanın en donanımlı ve en modern bisiklet tesisinden sonra otomobil sporları alanında önde gelecek olan tesisiyle spor şehri olma özelliğini bir kere daha gösterecektir. Bizlerin yerel düzeyde yapacağı bu tip altyapı tesisleri, parkurlar, spor salonları sayesinde Türk sporu kazanacak, ülkemiz kazanacak ve Sakarya’mız kazanacaktır. Bu tesisler ve organizasyonlar sayesinde kapılarımızı tüm dünyaya sonuna kadar açıyoruz” diyerek, Sakarya için hedeflerini büyüttükleri mesajını verdi..
Başkan Ekrem Yüce’nin bu başarılar karşısında elbette başarı çıtasını daha yukarı çıkarması çok güzel bir olgu..
Ancak, ülkeyi kasıp kavuran siyasi ve ekonomik kriz karşısında, Başkan Yüce’nin halka dokunacak, nefes aldıracak projelere de ağırlık vermesi gerekmez mi?

AKYAZILI SEVİL HİKMET!
Sevil Hikmet, bir Akyazılı yetişkin!
Küçük yaştan itibaren sporun birden fazla dalına gönül vermiş bir bayan sporcu olarak Sevil Hikmet’in on yıldır Uluslararası İstanbul maratonuna katılması ve maratonu başarı ile tamamlaması çok önemli..
Kaldı ki, 21 Yıllık yaşam içinde tenis kortlarında raket sallayan ve arkadaşları ile su kayağı ile dağ sporları yapan Sevil Hikmet, gerçekten örnek alınacak bir idol olarak öne çıkıyor.
Bu alanda birçok ödülü de olan Sevil Hikmet’i spor yöneticilerimizin, spor adamlarımızın, başkanlarının dikkate alması ve ona el uzatması gerekmez mi?
Sevil Hikmet ile telefonda görüşme ve sohbet etme imkanı buldum. Elbette Akyazı gibi bir yerde genç bayanların spora nasıl ilgi gösterdiklerini okul yıllarından hatırlarım.. Ama bir yetişkin olarak Sevil Hikmet, Akyazı’ya bir tenis kortu yapılmasını merhum Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’dan istemiş.. Bu yerine gelmeyen istemi yerine getirmek  tabii ki Başkan Bilal Soykan’a düşüyor.. Bu alanda da Hendek İlçesi’nin gerisinde kalan Akyazı, futbol dışındaki sporlarda da başarılı.. Acaba,” Tenis niye yok” diye düşünmedim değil!?
Bu bağlamda ilçe yöneticilerinin genç kuşaklar için olduğu kadar yetişkinlerin de spor yapabilecekleri alanları projelendirerek,hayata geçirmeleri görevleridir..
Hatırlatmak bizden, yerine getirmek onlardan!
Burada Sevil Hikmet’in yaşam kesiti ile ilgili Bizim Sakarya’da daha geniş bir haber yer alacaktır.. Özellikle yetişkinlerin bu haberi dikkatlice okumalarını, kendi spor yaşamlarını gözden geçirmelerini rica ediyorum.
Tebrikler Sevil Hikmet!

UYUŞTURUCUYA DİKKAT!
Son olarak, Sakarya’da düzenlenen Uyuşturucu operasyonlarından söz etmek istiyorum..
Türkiye genelinde çok konuşulan “Uyuşturucu ile mücadelede” çok etkin tedbirler alındığı, yolların tutulduğu, gümrüklerin büyük bir itina ile kontrol edildiğini söylememiz doğru olmaz?
Zira Kolombiya’dan gelen tonlarca uyuşturucunun limanlarımıza nasıl girdiğini, kimlere geldiğini, bu işlere kimlerin yol verdiğini tartıştığımız şu günlerde Sakarya’da yapılan operasyonlar önemlidir.
Artık gençler, alenen bir araya gelerek uyuşturucu kullanabiliyor, birlikte bu işi pazarlayabiliyor ve genç kuşakları etkileyebiliyorlar..
Bütün bu konularda polisimiz, jandarmamız  ile birlikte hareket ederek, gençlerimizi uyuşturucu kullanımından, satıcılarından uzak tutmalıyız!
Yusuf Cinal yazıyor, 23 Kasım 2021 Brüksel