Türkiye’nin gündeminde, bütün dünyayı kaygılandıran Corona salgını bile Siyasetin umuru değil.

İktidarın aklı O çok övündüğü TRENİ artık hangi Yol’da götürebileceğini bulmada? Bulamıyor; tüm demiryolları sanki trendekileri ürkütüyor.

Yerel Yönetenlere merkezden gelen arkası öngörülemeyen vaatler hepimizi telaşlandırıyor. Öyle ki;

Sakarya’da bile AK Parti her gün, bir değil, bir sürü projenin temelini atıyor gibi?

UNKAPANI Meydan Projesi temelinin atıldığı günün ertesindeki yerel gazete manşetlerini hatırlıyorum. Nasıl muhteşem bir Kent Meydanıydı?

Unkapanı Projesi nasıl bir projeydi ki bitemedi? İşin içinden zor çıkılır gibi, atışmalar var. Hayırlısıyla, dileriz şu SSK Kavşağı’nda işler yolunda gider!

Sakaryalıyız; önceliğimiz kendi şehrimizde hayatın çok iyi ve doğru yaşanır hale gelmesinden başka bir şey değil.

AK Parti hiç boşuna kendisini yormasın. Vaat ettiği o kadar çok sayıda yapamadığı proje var ki; 10 yıl daha iktidarda kalsa yarısını bile yapamaz!

Şehrin araç ve yaya ulaşımı tek başına dev bir sorun; çözü le mez… Asfalt döker, kavşak yaparız, her yeri paralı otopark yaparız; çözü le mezzz…

Ama, çok az zaman sonra Sakarya’ya arka arkaya Bakanlar gelmeye, temeller atılmaya başlarsa kimse şaşırmasın. Genel Seçim kapıda.

“ 1000 Yataklı Hastane Temelini atıyoruz! Sakarya Yeni Adliye Sarayı temeli atılıyor!” gibi ATILAN temeller zamanı geliyor.

Neye yanarım; O kadar Proje Zekalı birisi değilim. Hatta, herkese sorun, ama bana sormayın derim de!

TEM Adapazarı gişelerinin oradaki Toyota Hastanesi onarımının ve ek bina yapımlarının nerdeyse açılmasını bekler gibiyken; kimler Mandrake yapıverdi?

TOYOTA Hastanesi, yapılan yeni binalarıyla, hem de Corona öncesi ne büyük işlev görecekti? Yıllarca gidip gözlerimle izlediğin O hastane gitti gider.

Adapazarı şimdi dilerim,” 1000 Yataklı Hastane Temeli ” tuzağına düşmez. Size şöyle bir garabeti hemen her hafta yazıyorum:

Adapazarı, Gümrükönü’ndeki ana yollarla eşit 4 parçaya bölünen bir şehir. Bu 4 parçanın sadece Batı Yakasındaki 2 parçası İmtiyazlı-Ayrımcı gibidir.

Doğu Yakasının 2 parçasında kaç kamu hastanesi vardır? Hadi, söylesenize? Koca şehrin 2 parçasında, mahalle içinde saklı kalan tek bir Özel Hastane var!

Geçin şu, siyaset projesi 1000 yataklı hastane sevdasını; içinde kayboluruz.

Adapazarı’nın kuzey doğusunda ve güney doğusunda 2 tane 200 yataklı hastane yapacak Siyasetçiler Seçin! TBMM Onaylı Hükümet önceliğiniz olsun!

Tam taşı gediğine koymanın yerine geldim: -) Zeki Toçoğlu, Adapazarı’nın güney doğusu ile kuzey doğusunu Kuyudibi’ne bağlayan Duble Yol yapıyordu.

O Duble yol güney doğuda nefis bir cadde oldu. Ama, şehrin en gözden, gönülden uzak köşesi kuzey doğunun en gariban semtlerinde yol tıkandı?

Siz her gün Unkapanı Meydan Projesi’ni görünce delleniyorsunuz. Şehri şöyle bir gezin. Biten Etbalık’taki Viyadüklü Karasu Yolu kavşağını görün!

SSK Kavşağı’na gidip, bildiğiniz tüm duaları edin de, oranın projesi doğru çıksın. Açıldığında eksiksiz olsun, şehre nefes aldırsın. Siz siz olun;

Adapazarı’nın 4 ana parçası var. Kuzeydoğu parçamız sosyal ve ekonomik olarak ihmal edilmiştir. O Parça hepimizin şehridir.