CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda verilen kararla 25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanların belirli süreli iş sözleşmesi kapsamına alınmasına yazılı bir açıklama yaparak tepki gösterdi. İl Başkanı Keleş hak kayıplarının yaşanacağını belirterek, sendika ve siyasilerin bir arada bu duruma karşı çıkması gerektiğini vurguladı.

“İŞÇİLERDE HUZURSUZLUK YARATACAK”

İşçilerin güvencelerinin ortadan kalkacağını dile getiren Başkan Keleş, “TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 24 Ekim gecesi 25 yaş altı 50 yaş üstü çalışan işçilerin belirli süreli iş sözleşmesi kapsamına alınmasını içeren yasa taslağı kabul edildi. Bu yasa taslağı Meclis genel kurulunca kabul edilirse 25 yaş altı ve 50 yaş üstü işçilerin iş güvencesi ortadan kaldırılacak, ücretleri düşürülecek, kıdem ve ihbar davası açma hakları ellerinden alınacaktır. Türkiye işçi sınıfına yönelen bu girişim engellenemezse, işçilerimiz çok ciddî bir hak kaybına uğrayacak, 1936 yılında kazandığı kıdem tazminatı hakkını yitireceklerdir. Siyasî iktidarın çalışma hayatıyla ilgili kararlara muhalif olmak, Türkiye’ye karşı olmak değildir. Bilinçli olarak böyle bir algı oluşturulduğu için toplumun büyük kesimi bu yönde kanuni düzenlemeler karşısında sessiz kalmaktadırlar. İşçi sınıfının kazanılmış hakkını korumak ve savunmak, bir koruma meselesidir Türkiye karşıtlığı değildir. Yapılan bu kanuni düzenleme toplumun yüzde 80'ini oluşturan emekçi kesimlerde de huzursuzluk yaratarak, millî birliğimizi bozacaktır” dedi.

“BİRLİKTE KARŞI DURUŞ GÖSTERİLMELİ”

Atılan yanlış adımlara birlikte karşı duruş gösterilmesi gerektiğini dile getiren Başkan Keleş “12 Eylül askerî darbesinin bile dokunamadığı kıdem tazminatı ve iş güvencesi ortadan kaldırılmak isteniyor. Milyonlarca emekçi ve ailesi gelecek kaygısı yaşayacaktır. Kamu Çalışanları ve onları temsil eden sendikalar bu olup bitenlere kayıtsız kalmamalıdır. Güvencesiz, şartsız, kuralsız çalışma hayatı kamu çalışanları arasında da yaygınlaştırılacak günler çok yakındır. İşçi ve Memur sendika ve konfederasyonlar ile siyasî partiler işçilerimize yönelen bu tehdit karşısında birlikte hareket ederek siyasî iktidarın bu haksız yasayı geri çekmesi için karşı duruş göstermelidir.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim