DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan parti çalışmalarının yanı sıra şehrimizin ve ülkemizin gündemini değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

‘Ülkede bugün yaşanan krizin ana kaynağı kötü yönetimdir, mevcut iktidarın dünya gerçeklerinden kopuk teorileridir’

“Yaşadığımız krizin adını koymamız gerekiyor. Enflasyon hedeflerinde Merkez Bankası ile hükûmet programının birbiriyle uyuşmadığı, devlet kurumları arasındaki bağlantının koptuğu, bilimi reddeden çoklu bir krizin ortasındayız. Bu krizi yaşayan ülkenin ekonomisinin direksiyonunda da Sayın Erdoğan oturuyor. Zaten ‘Benim alanım ekonomi’ diyor. Görüyoruz, maşallah sonuçlar oldukça harika. Bütün ülke yoksulluğun pençesine düşmüş durumda.”

Başkanlık sistemine geçildiğinden beri ülkede hiçbir alanda bir atılım gerçekleşmediği gibi sürekli derinleşen krizlere ülkeyi mahkum eden bir yönetim anlayışıyla karşı karşıyayız. Her alanda alınacak kararlar bir kişinin tasarrufuna bırakıldığında nasıl vahim sonuçları olduğunu maalesef halkımız fakirleşerek görmek zorunda kalmıştır. 85 milyon insanı bir kobay gibi kullanarak kendi hayal dünyalarını deneylerini ülke üzerinde deneyerek top yekün bir çöküşün hazırlığı içerisindeler.

‘Ekonomi denince akla gelen ilk isim Genel Başkanımız Ali Babacan’

Mehmet Erdoğan; krizden çıkış için ehil kadroların DEVA Partisi’nde olduğunu ve ekonomi denince Türkiye’de ve Dünya’da bilinen bir isim olan Ali Babacan liderliğinde bu krizden ülkenin çıkmasının en fazla 6 süreceğini söyledi.

Genel Başkanımızın “2001-2002 krizini çözmesi iki yıl sürdü. İki yılda, 34 yıldır iki veya üç haneli enflasyonu tek haneye indirdi. Paradan altı sıfırı attı. 2008-2009 krizini çözmesi sadece altı ay sürdü. Çünkü borcumuz düşüktü; sanayi altyapısı ve ihracat kapasitesi büyümüştü. Bankalarımız sağlamdı. Bu sefer, eğer kriz bu seviyede giderse bu krizden çıkış en fazla altı aydır.”

Liyakatli kadroların, istişarenin devrede olduğu dönemde kişi başı düşen millî gelir yılda ortalama 12,2 büyümüş. Son üç yılda millî gelirimiz yıllık ortalama 2,9 düşmüş. Hesap ortada.

‘Hem bugünün hem yarının DEVA’ya ihtiyacı var’

“Özgür ve zengin bir Türkiye için yola çıktık. Hem bugünün hem yarının DEVA’ya ihtiyacı var. Bu ülkenin bugününün ve yarınının üstüne karabulut gibi çöken bu iktidardan ve bu zihniyetten kurtulmamıza çok az kaldı. Sayılı gün çabuk geçer. DEVA Partisi olarak emaneti teslim almaya geliyoruz. Önce hukuku ve kurumları ayağa kaldıracağız. Güveni tesis edeceğiz. Türkiye’yi hızla refaha ve huzura kavuşturacağız. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz.”

‘Sakarya’da planlanan yatırımlar iç çekişmelere kurban ediliyor.’

İl Başkanı Mehmet Erdoğan; Sakarya’da 2021 yatırım programına alınmış bazı projelerin iktidar partisi milletvekilleri ve yerel yöneticilerin aralarında yaşanan anlaşmazlık ve çekişmeler neticesi ihaleye çıkılmadığını dolayısıyla şehrin önemli yatırım bütçelerini kaybettiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim