CHP İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, teşkilat üyeleriyle saat 09.05 seferiyle Adapazarı Tren Garı’ndan trene binerek son durak olan İstanbul Pendik’e gitti. Yolculukla ilgili konuşan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, “17 Kasım 2018 tarihinde başlayan ‘Ada Treni Adapazarı Garı’na gelecek’ eylemimiz, 16 Mart 2019 tarihinde trenimizin gara gelmesiyle son bulmuştur” dedi. Çeroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

HALK İÇİN ÖNEMLİ

“Bu haklı isteğimizde Ada Treni Adapazarı'na geldiğinde ellerimizde çiçekler ve simitlerimizle yolculuk edeceğimizi söylemiştik. Trenin garımıza gelmesinden sonra yerel seçimlerin olması nedeniyle bu sevincimizi 02 Mayıs 2019 Cuma günü saat 09.05 Adapazarı-Pendik seferiyle gerçekleştirdik. Bu yolculuk esnasında trenin merkeze girmesinin halkımız için çok önemli olduğunu gördük. Özellikle ilçelerimizden gelen yolcuların Ulaşım sorunu yaşamadan konforlu, ucuz ve güvenli ulaşım yapmaları mutluluk vericidir.”

GÖRÜLEN SORUNLAR

“Fakat 2 Mayıs'ta sefer saatlerinin düzenlenmesiyle sefer sayısının düşülmesi üzüntü vericidir. İsteğimiz; uygun sefer saatleriyle sefer sayılarının arttırılmasıdır. Ayrıca yolculuk yaparken aldığımız bilgiler ve gözlemlerimiz doğrultusunda; Mithatpaşa-Gar arasında zemin sorunu var. Yapım çalışmalarına başlanacağı söyleniyor. Ayrıca yolda yüksek hızlı tren için rayların yetersiz olmasından dolayı Ada Ekspresi makasta yol vermek zorunda bırakılmaktadır. Biz bu sorunların takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

HAYDARPAŞA GARI’NA

“Biz, Ada Treni’mizin Adapazarı Garı’ndan sonra tüm eksikliklerin giderilerek Haydarpaşa Garı’na girmesi için mücadelemizi sürdürecek ve takip edeceğiz. Bu konuda örgütlü mücadele eden tüm platformlara destek vereceğiz.”

CHP Sakarya İl Kadın Kolları, Ada Treni’nin seferlere Adapazarı Garı’ndan başlaması için 18 hafta boyunca eylem yapmış, ardından yerel seçime sayılı günler kala talepleri yerine getirilmişti. 

Editör: TE Bilişim