AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever beraberindeki heyet ile birlikte; Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Sakarya Bölge Başkanı Rıza Bora, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Sakarya Şube Başkanı İsmail Filizfidanoğlu, Sakarya Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Ümit Karakaya, Sakarya Genç Girişimciler ve İşadamları Derneği Başkanı Zafer Bekdemir ve Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Sakarya Şube Başkanı Engin Tumbaz’a ziyarette bulundu.

Sergiledikleri tavır ve duruş için ziyaretlerinde teşekkürlerini sunan İl Başkanı Yunus Tever, Yeni Türkiye Ekonomi Modeli ile bir yükseliş trendine geçileceğini ifade ederek önemli açıklamalarda bulundu: “Reel ekonomik göstergelerin dışında üretilen spekülatif algılara taviz vermeyerek bu süreçte hükümetimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza desteklerini sunan, güven ve istikrardan yana tavır sergileyen Sakarya’mızdaki tüm sanayici ve işadamları derneklerimize teşekkür ziyaretinde bulunmak istedik. Ben içerisinden geçtiğimiz süreçte sergiledikleri bu duruş için hassaten tüm Sakaryalı Sanayici ve İş İnsanlarımıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.

Yılın ilk üç çeyreğinde %11,7 büyüyen, son 12 aylık ihracatı 220 milyar doları aşan, son 3 aydır cari fazla veren Türkiye ekonomisi, gerek iç gerekse dış kaynaklı tüm algı manipülasyonlarına karşı, geçmişte olduğu gibi bugün de sapasağlam durmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın ortaya koyduğu ihracat eksenli kalkınma modeli ve dikey büyüme politikasının parlayan yıldızı inşallah Sakarya’mız olacaktır. Bizim şehrimiz güçlü sanayi altyapısıyla, ihracattaki yükselen ivmesiyle ülkemizin katma değerine değer katacak ve ekonomik büyümeye en güçlü desteği verecektir. Bütçe açığımızın yüzde üçlere kadar düşeceği ve büyümede çift haneli rakamları göreceğimiz bir ortamda her bir iş insanımıza çok büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Son dönemde kimi odaklar tarafından makroekonomik temellere dayanmayan ve suni bir güvensizlik ortamı oluşturulmasına zemin hazırlayanları maalesef üzülerek görüyoruz. Türkiye ekonomisi asla döviz kuruna indirgenerek değerlendirilemez. Son kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından yapılan açıklamaların ne denli yerini bulduğunu bugün daha iyi bir şekilde gözlemliyoruz. Son 20 yıldır serbest piyasa koşullarından ödün vermeyen yıllık ortalama %5,3 büyümeyi başaran ekonomimizin bu süreçlerden de güçlenerek çıkacağına inanıyoruz. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde uygulamaya konulan; üretim, yatırım, ihracat ve istihdam odaklı kazanımlarımızı katbekat artıracağına inandığımız düşük faizli politikamızın ve modelimizin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

AK Parti iktidarları ve teşkilatları olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirdiğimiz düşük faiz, yüksek istihdam, yatırım ve ihracat merkezli yeni ekonomi modelimizi tüm hemşehrilerimize, iş dünyamıza tek tek anlatacağız. Bugün bizleri memnuniyetle karşılayan, ilgi ve desteklerini eksik etmeyen tüm derneklerimize ve Kıymetli Başkanlarına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim