AK Parti Sakarya İl Başkanlığının 71’nci İl Danışma Meclis toplantısında konuşan İl Başkanı Yunus Tever, “Makam, mevki verince ‘partim, davam’ diyen; vermezken ‘kötü’ diyen, ‘olmaz’ diyen, ‘yanlış’ diyen ve eleştirenler var. Şimdi soruyorum: Bu mudur dava adamlığı?” dedi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sakarya İl Başkanlığının 71’nci İl Danışma Meclisi Adapazarı Orhangazi Kültür Merkezinde dün akşam gerçekleştirildi.Danışma Meclisinde; AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Milletvekili Recep Uncuoğlu konuşma yaptı. Toplantının açılış konuşmasını AK Parti İl Başkanı Yunus Tever , konuşmasının bir bölümünü parti kurma çalışmaları yapan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte hareket ettiği belirtilen ve sosyal medyadan zaman zaman eleştirilerde bulunan eski milletvekili Ayhan Sefer Üstün’e ayırdı.

BU MU DAVA ADAMLIĞI
Tever’in Üstün’ü hedef aldığı öne sürülen konuşma şu şekilde:

Değerli Dava Arkadaşlarım; Çoğu insan emeğinin karşılığını alamamaktanşikâyet eder. Bazen biz de bu kısım insanların gurubuna girebiliyoruz. Halimizden şikâyet ediyoruz. Ben çalışıyorum, yoruluyorum fakat çalışmanın karşılığını alamıyorum diye şikâyet ederiz. Fakat bazı insanlar da vardır ki; yaptıklarını dünyevi maksatlar için yapmazlar. Onlar mana âleminde beklentilerin en yücesi için çalışırlar. Hiç bir zaman yılmazlar, hiç bir zaman korkmazlar, hiç bir zaman verilen görevden kaçmazlar. Hiç bir zaman şikâyet etmezler. Her yaptıkları işte Allah rızasını gözetirler. Dünyevi beklentileri olmaz. Uhrevi beklentileri ön plandadır. Sadece Rıza-yı ilahiyi beklerler işte onlar kutsi bir davaya inanmış olan dava erleridir. Şimdi bir yanda bu anlayışa sahip, gece gündüz demeden, beklenti içeresinde olmadan koşturan siz dava adamları, bir yanda da makam mevki verince partim, davam diyen; vermezken kötü diyen, olmaz diyen, yanlış diyen ve eleştirenler. Şimdi soruyorum bu mudur Dava Adamlığı? Dava adamı olmak makamlar ve servetler karşısında nefsini unutmaktır. Dava adamı olmak kuldan değil Allah’tan korkmaktır. Dava adamı olmak tohum olmaktır. Kendisi çürürken bile yerine meyvelerini yetiştirmektir. Dava adamı olmak ölüm meleği geldiği zaman bile “ah davam” diyebilmektir.”
 

CUMHURBAŞKANI’NIN PROGRAMI
Kızılchamam kampına da değinen Yunus Tever, “Sayın Cumhurbaşkanımız şehrimizde ortaya çıkan seçim sonuçlarından duyduğu memnuniyeti bizlere ifade ettiler. Bizler de kendilerine Sakarya teşkilatları adına söz vererek başarı çıtamızı daha da yükseğe taşımayı hedefediğimizi ifade ettik. İnşallah kendileri Ramazan ayı sonrasında şehrimize gelerek siz değerli teşkilatlarımızla buluşacak” dedi. 

Editör: TE Bilişim