SÜRÜCÜLER ARTIK BIKTI
 

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, sadece Sakarya’nın değil, standarda uygun yapılmayan rögar kapaklarının Türkiye’nin bütün şehirlerinde trafik güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye düşürdüğünü ve sürücüleri üzdüğünü vurguladı. Açık bırakılan, ya da yol ile aynı seviyede olmayan rögar kapaklarının ölümlü ve yaralamalı kazalara da sebep olduğunun altını çizen Serbes, “Bu konuyla ilgili neredeyse her araç sahibinin olumsuz bir anısı vardır. Öyle ki; çeşitli kurumların standart dışı rögar kapakları yollarda tehlike saçıyor. Bazı rögar kapakları, ya yoldan yüksekte, ya da yoldan aşağıda kalıyor. Bu durum sürücülere hem zor anlar yaşatıyor hem de araç sürme keyfi diye bir şey bırakmıyor. Hızla seyrederken aniden önlerine çıkan kapaklardan, çukurlardan kaçmak isteyen sürücüler, manevra yapınca bazen de kazalar kaçınılmaz oluyor. Düşünün şehrimizin en merkez konumu olan Atatürk Bulvarında bile o kadar çok problemli rögar kapağı var ki sürücüler bulvarda bile adeta mayınlı bir tarlada araç kullanır gibi zorlu ve bir o kadar tehlikeli bir sürüş yapıyor.” diye konuştu.
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZ ÖRNEK OLABİLİR
 

Sakarya’nın tüm yollarında sürüşü zorlaştıran rögar kapakları bulunduğunu dile getiren Serbes, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda güzel bir uygulamayı hayata geçirerek Türkiye’ye örnek olabileceğini vurguladı. Ender Serbes, şu önerilerde bulundu: “Belediyemizin bünyesinde rögar kapaklarına acil müdahale edecek ve yollarımızdaki kusurları sürekli denetleyecek, tamir edecek özel bir ekip kurulabilir. Türkiye’nin sürüş keyfi en yüksek, en güvenilir yollarına sahip öncü ve marka şehri Sakarya olabilir, olmalıdır da. Tehlike saçan, sürüş keyfini bozan rögar kapaklarının bulunduğu konumu yetkililere kolayca ihbar etmeye imkan veren dijital uygulamalar da kullanılabilir. Vatandaşlardan gelen şikayetler anında değerlendirilerek, kurulan özel ekipler ile soruna hemen müdahale edilebilir. Pandemi sebebiyle kısıtlama olduğu günlerde ve yoğun olmayan saatlerde bu kapaklar yolla aynı seviyeye getirilebilir. Bu şekilde araçlar hiç bir engele takılmadan güvenle asfalttan yağ gibi kayıp gider. Belediyecilikte her zaman çok büyük veya hayalleri zorlayan projeler ile değil, bazen küçük gibi görülen ama aslında çok önemli olan dokunuşlar hayatımıza değer katar.”
 

SORUNLU İŞLER TESLİM ALINMAMALI
 

Asıl olanın, standartlara uygun iş yapılmasını sağlamak olduğunun altını çizen Serbes, ikinci bir iş ve masraf yapmamak için standartlara uygun olmayan sorunlu işlerin teslim alınmaması ve yaptırım uygulanması gerektiğini kaydetti. Serbes, “Altyapıyı yapan ve rögar kapaklarını koyan kurum, şirket kim olursa olsun, işini düzgün yapmadığı taktirde ilgili kurumlarca iş teslim alınmamalı. İşini iyi yapmayan, yapamayan, kapakları yol seviyesinde ve gerekli standartlara uygun olmayan kurumlara yaptırım ve ceza uygulanmalı. Belediyenin sorumlu olduğu yollarda belediyeler, diğer yerlerde de Karayolları çok iyi bir denetim yapmalı. Trafiği tehlikeye sokan standart dışı işlere izin verilmemeli. Bu ikinci bir iş ve masrafında önüne geçecektir.” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Editör: TE Bilişim