BİR MASKEYİ BÜTÜN AİLE ÜYELERİ BİRLİKTE KULLANIYOR

Salgının devam ettiğini, koronavirüsten korunmak için maske, mesafe, temizlik kurulanın önerildiğini dile getiren Serbes, özellikle dar gelirlinin maske temini konusunda büyük bir sıkıntı içinde olduğuna dikkat çekti. Bir kutu maskenin 50 lira olduğunu hatırlatan Serbes, “Bu durum alım gücü zayıf ve asgari ücretli vatandaşımıza ciddi ek yük oluşturuyor. Dar gelirli için 50 lira büyük para. Her gün dışarı çıkan 4 kişilik bir aileye 50 maske kaç gün yeter. Bu durum maskelerin kural dışı kullanımına sebep oluyor. Aynı maske farklı aile bireyleri tarafından bir kaç gün kullanılarak tasarruf yapılmaya çalışılıyor. Sakarya sokaklarına çıkıp dikkatli bir gözlem yaptığınızda bazı vatandaşların maskelerinin çok yıprandığını fark edeceksiniz. Bu da atılması gereken maskelerin zorunluluktan kullanıldığını gösteriyor. Yoksullara ücretsiz maske desteği sağlanmalı.” diye konuştu.

SÜSLÜ LAFLARA BAKMAYIN EKONOMİ UÇURUMA SÜREKLENİYOR

Hukuku, en temel iktisat kurallarını, siyasi ahlakı, şeffaflığı ve denetlenmeyi bu denli ihlal ederken Türkiye’nin dünyada ilk on ekonomi içerisine girmesinin söz konusu olamayacağını kaydeden Serbes, ekonominin uçuruma doğru sürüklendiğini vurguladı. Türkiye’nin tarihi bir ekonomik kriz yaşadığı konusunda bugün iktidar dışındaki tüm kesimlerin mutabık olduğunu dile getiren Serbes, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Hangi ekonomik veriye bakarsak bakalım Türk ekonomisinin bir çöküş sürecinden geçmekte olduğu açıktır. Kimsenin aklında ülkenin bir uçuruma doğru sürüklendiği konusunda maalesef soru işareti kalmamıştır. Ancak iktidar tarafından milletimizin gözlerinin içerisine bakarak hiç utanmadan doğru olmayan bilgilerin söylenmesini de üzülerek ve hayretle izliyoruz.”

İKTİDAR ANLAŞILMAYAN PLAZA LAFLARIYLA GÜYA MİLYONLARA İŞ BULUYOR

İktidar halkın anlayamadığı plaza sunumu ile işsizliği örtbas etmeye çalıştığını dile getiren Serbes, ancak Türkiye’de yakıcı bir işsizlik sorunu olduğunu vurguladı. Serbes “ Bu vahim durum, iktidarın sağa sola ‘herkes iki kişi işe alacak’ şeklinde ciddiyetsiz talimatlarıyla, kendilerinin uydurup sadece kendilerinin inandığı işsizlik azalıyor masallarıyla, komplo teorileriyle, uyduruk analizlerle, manipüle edilmiş istatistik ve kontrol edilen medyayla hallolacak bir mesele değildir. Her türlü gerçeği manipüle ettiklerini düşünüyorlar. Bir ekonomide medya manipülasyonuyla neyi saklamaya çalışırsanız çalışın işsizliği asla saklayamazsınız. Zaten aynen de öyle oluyor. İnsanlar iş arıyor, aş arıyor. Ama bu iktidar lafta milyonlara iş verip duruyor. Ama acı gerçek lafla olmuyor. Türkiye yakıcı bir işsizlik sorunuyla karşı karşıyadır.” şeklinde konuştu.

GENÇLER İKTİDARA TEPKİLİ

Özelde Sakarya , genelde de Türkiye’de genç işsiz sayısında büyük bir patlama olduğunun altını çizen Serbes, gençlerin bu iktidara bakınca ahlaktan emeğe, liyakatten dürüstlüğe, adaletten özgürlüğe hiçbir başlıkta örnek alacak bir tek nokta bile göremediklerini savundu. Serbes şöyle konuştu: “Gençler iktidara baktıklarında fikirlerini, yorumlarını, ifadelerini, kimliklerini yok sayabileceğini zanneden bir iktidar görüyorlar. YGS öncesi gördük. Gençlerin sosyal medyada küçücük eleştirilerine bile tahammül edemiyorlar. Bu iktidara asla sorgulamayan, aksine sorgusuz sualsiz itaat eden, sürekli ve kesintisiz bir şekilde kendilerini öven, her türlü farklılığa düşmanca yaklaşan ve hiçbir konuda ahlakı umursamayanlar lazım. Bu iktidar yüzünden liyakatin yerini adam kayırmacılığına, alın terinin yerini akraba kayırmacılığına bıraktığından beri gençlerimiz iş bulamamaktadır. Gençler en verimli çağında eve kapanmak zorunda kalıyor. “

ÇOKLU BARO FETÖ TAKTİĞİ

İktidarın barolarla ilgili yeni bir düzenleme yapma girişimini değerlendiren Serbes, çoklu baronun bir FETÖ taktiğine benzediğini belirtti. Serbes, “ Dün FETÖ’nün AK Parti’ye yaptığını bugün hükümet başkalarına yapmak istiyor. Dün HSYK’yı tekeline almak isteyen FETÖ’nün yapmak istediğini, bugün iktidar zihniyeti istiyor. En fazla FETÖ’den, bölücülükten, farklı gruplaşmalardan ve çok başlılıktan şikayet eden hükümet ise çoklu barodan yana. Siz alevi baro, sünni baro, ulusalcı baro, kürtçü baro, sağcı baro, solcu baro, AK Partili baro, CHP’li baro mu kurmak istiyorsunuz? Bu hukukta doğru bir yaklaşım olamaz. “şeklinde konuştu.

BU GÜN SESİNİ ÇIKARLAYANLAR SESLENİYORUZ “DEMOKRASİ HERKESE LAZIM”

Bu gün kendilerinden farklı düşünenlerin sesini kısmaya çalışanların, ne acıdır ki ‘28 Şubat kıskacına karşı iktidara geldik’ diyenlerin eliyle gerçekleştirildiğini ifade eden Serbes “Geçmişte 28 Şubat’ı yaşatanlar, bu gün bu manzarayı ellerini ovuşturarak seyrediyor. Bir maşa gibi kullandıkları elleri, ne zaman tasfiye edeceklerinin planlarını yapıyorlar. Bu kıskaç toplumu boğmadan ses vermek gerekiyor. Bu tablo açık bir şekilde ortada iken ‘nasıl olsa bize dokunmazlar’ diyerek haksızlıklar ve baskılar karşısında susan sivil toplum kuruluşları bilsinler ki sıra onlara geldiğinde seslerini haykırabilecekleri bir mecra bulamayacaklardır. Demokrasi bir gün herkese lazım olacak.” dedi.

Editör: TE Bilişim