DÜNYAYA GERÇEKLERİ ANLATMALIYIZ

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, ilk defa bir ABD Başkanının Ermeni olayları ile ilgili ‘soykırım’ ifadesi kullandığını vurguladı. Joe Biden’in açıklaması hiçbir şekilde kabul edilemez olduğunu dile getiren Serbes, “Açıklamada, ‘1915 yılında Türkiye’de 1,5 milyon Ermeni’nin ölüme yürütüldüğü’ şekilde ağır bir suçlama var. Türkiye’deki hükümet makamları jet hızıyla bu talihsiz açıklamayı kınadı. Ancak sadece kınama yetmez. Soykırım iddialarının asılsız olduğuna dair bütün ülkelerde, özellikle ABD’de çok büyük lobi çalışması yapılmalı.” diye konuştu.

TÜRKİYE ARTIK ATAĞA GEÇMELİ

ABD Başkanı’nın bu açıklamasından sonra Türkiye’nin uluslararası arenada maddi-manevi çeşitli tazminat davaları ile karşı karşıya kalabileceğini dile getiren Serbes, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye her fırsatta, tüm uluslararası arenalarda da bu konuyu gündeme getirmeli ve soykırımın gerçek olmadığını belgeleriyle ortaya koymalı. Ülkemizde adeta bir seferberlik ilan edilmeli. Çünkü bu açıklama, Türkiye’yi uluslararası arenada maddi ve manevi olarak zor durumda bırakmayı amaçlayan bir açıklama. İleride ülkemizin başını çok ağrıtabilir. Türkiye’deki ilgili resmi tarih kurumları, tarihçiler, üniversiteler güç birliği yapmalı. Arşivlerdeki tarihi deliller ve belgelerle Ermenilerin bu tezini çürüten yayınlar, araştırmalar, bilimsel makaleler ortaya koymalı. Bu tür yayınlar çoğaltılmalı. Dünya genelinde etkili yayın organlarında bu araştırmaların yayınlanması, gündeme getirilmesi sağlanmalı. Ayrıca uluslararası toplantılar düzenleyerek soykırım yalanını dünyaya anlatmalı.”

AMAÇLARI TÜRKİYE’Yİ ZORA SOKMAK

Geçmişte Nazi Almanya’sından kaçan Yahudilerin sığınacak bir liman olarak Türkiye’ye geldiklerini hatırlatan Serbes, “Dün olduğu gibi bu günde Türkiye dünyanın her yerinden savaş ve zulümden kaçan milyonlarca insana yine güvenli bir liman olmaya devam ediyor. ABD ve soykırım iddialarına inanan ülkeler bu güne bile baksalar Türkiye’ye ne kadar haksızlık ettiklerini göreceklerdir. Sadece Türkiye’yi zora sokmak adına yapılan ve somut hiç bir dayanağı olmayan bu ‘Soykırım’ açıklamasını kesinlikle reddediyor, destek veren tüm iç ve dış grupları en güçlü şekilde kınıyoruz.” diyerek açıklamasını tamamladı.

Editör: TE Bilişim