Bu durumun tüm ülkeler için olağan üstü bir durum olduğunu, toplumun sağlığı için evde kalma kuralına yetkililerin ikinci bir açıklama yapana kadar titizlikle uyulması gerektiğini vurguladı. Bilim kurullarınca evde kalmanın virüsten korunmak ve yayılmasını önlemek için çok önemli bir tedbir olduğunun dile getirildiğini vurgulayan Serbes, Gelecek Partisi olarak bir çok faaliyeti bu sebeple gerçekleştiremediklerini ve ertelediklerin kaydetti.

SAHADA OLMAYI ÖZLEDİK

Parti üyeleri ile sahada koşturmayı, insanlarla bir arada olmayı çok önemsediklerini dile getiren Serbes , bu günlerde bunu gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşadıklarının altını çizdi. Serbes, “Parti çalışmalarımızı ve toplumla buluşmalarımızı büyük bir hızla sürdürüyorduk. Kısa bir süreçte bir çok sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini ziyaret ettik. Parti il binamızı kullanıma açtık. İl ve ilçelerde yönetim oluşturma çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Daha bir çok faaliyetimiz olacaktı. Ancak Koronavirüs sebebiyle faaliyetlerimizi askıya almak zorunda kaldık. Evde kalmak çok zor ama siyasetçiler olarak önce bizler topluma örnek olmak durumundayız. Toplumun sağlığı her şeyden önemli. Belirtilen kurullara önce bizler uymalıyız.“ diye konuştu.

HAYATINI KAYBDENLERE RAHMET, HASTALARA ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM

Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet hasta olanlara da acil şifalar dileyen Serbes, şunları kaydetti: “Dualarımızla onların yanındayız. Çok zor bir süreç. Ailesinde, yakınlarında bu hastalığa maruz kalanların Allah yardımcıları olsun. Hayatını kaybedenlere de Allah rahmet eylesin yakınlarına en güzel sabrı versin. Onların üzüntülerini ve acılarını paylaşıyoruz. Tedbirlere uyarak ve dayanışma halinde bu zor günleri de İnşallah atlatacağız. Sağlık her şeyden önemli. Tedbirlere uymak hayati önem taşıyor. Bu vesile ile de fedakar sağlık çalışanlarımıza da çok teşekkür ediyoruz ve ‘iyi ki varsınız’ diyoruz. Yaptıkları iş gerçekten her türlü takdirin üzerinde. Allah güç ve kuvvet versin”

EVDE OLMAYI AVANTAJA ÇEVİRMELİYİZ

Kalabalık guruplarla bir araya gelemeseler de partililer olarak telefon, internet gibi iletişim araçlarıyla görüştüklerini fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan Serbes , olağanüstü bu durum bittikten sonra yine kaldıkları yerden sahada çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Evde kalma sürecini de en iyi şekilde değerlendirilebileceğini anlatan Serbes , “Bu vesile ile ailelerimizle birlikte daha çok zaman geçirme fırsatı bulduk. Ayrıca bol bol zamanımız var. Hayatı ve kendimizi sorgulama, iç muhasebe yapabiliriz. Kişisel gelişimimiz için kitaplar okuyabilir, filmler izleyebiliriz. Kullanmadığımız iyi durumdaki giysileri bir kenara toparlayıp daha sonra yardım kutularını atabiliriz. Son kullanım tarihi gelmemiş ilaçları sağlık ocaklarına vermek üzere ayırabiliriz. Artık okunmayacağını düşündüğümüz kitaplarımızı ayıklayıp bu süreç sonunda kütüphanelere bağış yapabiliriz. Normal zamanda fırsat bulup arayamadığımız yakınlarımız ve dostlarımızla telefonla görüşebiliriz. Kısaca evde olma fırsatını da bir şekilde avantaja çevirmeliyiz.“ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim