SON YAŞANANLAR ÜZÜCÜ VE İBRETLİK

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, Türkiyede son yaşanan olayların çok üzücü ve ibretlik olduğunu belirtti. Bunun ülkemizde, demokrasinin içselleştirilemediğinin bir göstergesi olduğunu vurgulayan Serbes, Bu gün ülkedeki iktidar mensuplarında çarpık bir siyasi anlayış hakim. Demokrasinin gereği şeffaflık ve hesap verilebilirlik. Ancak bu gün ne şeffaflıktan eser kaldı ne de hesap verilebilirlikten. Aslında bütün sıkıntının kaynağı bu. Bazı yöneticiler kendini devletzannediyor. Şeffaf olmaktan ve hesap vermekten kaçıyor. Kendilerine hesap vermez gözüyle bakıyorlar. O zamanda hiç de hoş olmayan durumlar ve ilişkiler ağı ortaya çıkıyor. Siyasetçiler gelip geçicidir. Hiç kimse kendini devlet olarak göremez. Devletin yazılı kuralları var. Göreve gelenler bu kurallara uymak zorundalar. Şeffaf ve hesap verebilir olmalıdırlar. Bundan ne kadar uzaklaşılırsa sıkıtı da o kadar büyüyor.” diye konuştu.

ŞEFFAF VE HESAP VEREBİLİR OLMAK ASLINDA KİŞİYE KAZANDIRIR


Şeffaf ve hesap verebilir olmanın, siyaset kurumu ve devletin sağlıklı işleyişi yanında, aslında kişiyi suç işlemekten ve gayri yasal yollara başvurmaktan koruyacağını ve bir otokontrol sağlayacağının altını çizen Serbes şunları kaydetti: Aslında kendisini ve ülkesini seven insan şeffaf ve hesap verebilir olmayı ister. Kendisini ve sistemi buna zorlar. Şeffaflık ve hesap verebilirlik o kadar güzel ki; bireyleri hata yapmaktan, şeytana uymaktan korur, toplum nazarında yüceltir. Makamına ve şahsiyetine gölge düşürmez. Hiçbir kanunsuz işe bulaşmaz. Çünkü hesap vereceğini bilir, ona göre hareket eder. Anayasanın, yazılı metinlerin dışına çıkmaz. Hiçbir kirli ilişkiye bulaşmaz, uzak durur. Ne devlet kurumlarını şaibe altına bırakır ne de kendisini. Ne devlet yönetimindeyken başı ağrır ne de görevi sona erdikten sonra. Şu üç günlük dünyada güzellikle anılmaktan başka insan daha ne isterki”

HEDEF BEN DEĞİL DEVLETGİBİ UCUZ SİYASET ANLAYIŞI SONA ERMELİ

Kirli işlere bulaşanların, kendi hatalarını, günahlarını ‘hedef ben değil devletdiyerek gizlemeye çalışmalarına da artık milletin inanmadığına dikkat çeken Serbes, Bu ucuz siyasetten vazgeçilmeli. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Milletimiz her şeyin farkında. Devlet milletin kendisidir. Kimse devletin yerine kendisini koyamaz. Bu gün millet devlette bir makama getirdiklerinden iş, aş istiyor. Kendi sorunlarıyla ilgilenmesini istiyor. Yarına güvenle bakmak istiyor. Bir hukuk devletinde yaşadığını hissetmek istiyor. Adilce paylaşım istiyor. Adam kayırma istemiyor. Yıllarca okuyup beyin patlatan, birkaç dil bilen vatan evladı, sırf bir siyasinin yakını diye vasıfsız, liyakatsız insanların torpille işe alınmasına isyan ediyor. Milletin hala çığlığını duymayanlar, yarın bundan utanacaklar. Devletin imkanlarını yandaş çevreye akıtanları bu millet asla ama asla affetmeyecek. Bu gün çiftçiler yoksulluktan intihar ederken, devletin çiftçi ile anılan bankasının çiftçilikle hiç ilgisi olmayan imtiyazlı yandaşlara oluk oluk para akıtması unutulmayacak. Milletimiz artık bilinçli ve bunları görüyor.” şeklinde konuştu.

HİÇ Bİ
R ŞEY İÇİN GEÇ DEĞİL

Bu ülkenin hepimizin olduğunu vurgulayan Serbes, ”Asla ama asla karamsar değiliz. Hiçbir şey için geç değil. Hep söylüyoruzmilleti gözeteni artık millette gözetecek.’ Ülkemizde tabandan gelen, halkı anlayan, hukuka ve insan haklarına saygılı olanları milletimiz bağrına basacak, basıyor da. Artık insanlar manevi duygularının, değerlerinin istismar edilmesine izin vermeyecek, vermiyor da. Artık toplum temiz siyasetçi, temiz yönetici istiyor. Bunun da gereğini mutlaka yapacak.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilişim