Serbes, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde örgütlenmesini tamamlayan Gelecek Partisinin 1 Kasım 2020 tarihinde Ankarada ANFA Fuar Merkezinde 1. Olağan Kongresini yapacağını duyurdu. Partisinin insan onurunu korumayı ve yüceltmeyi siyasetin temeli gördüğünü vurgulayan Serbes, 1. Olağan Genel kongremiz ile aşılamaz denilen eşiği 1 Kasım Pazar günü geride bırakıyoruz. Hatırlayacaksınız bize parti kuramaz demişlerdi. Partimizi tüm Türkiyeyi kapsayan, ülkemizin mozaiğini yansıtan kurucularımızla kurmayı başardık. “ dedi.

PARTİ KURSALAR BİLE ÖRGÜTLENEMEZ DEDİLER

Serbes, Gelecek Partisi kurulduktan sonra bile bazı çevrelerin bunlar adam bulup örgütlenemezdendiğini hatırlatarak “Çalışacak üye bulamaz denmişlerdi. Partimiz bu gün Sakarya dahil 70 ilde teşkilatlarını oluşturdu. 243 ilçenin kongresi tamamlandı. Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan salgının olumsuz etkileri, her türlü baskı ve tehditlere rağmen büyük kongre yapma koşulları sağlandı. Anadoluda esen rüzgara baktığımızda teşkilatlanma çalışmalarında partimize katılan on binlerin çok kısa zamanda yüzbinlere, inşallah çok yakın bir zamanda da milyonlara ulaşacağı umudunu taşıyoruz.“ diye konuştu.

İKTİDAR 3YYİ UNUTTU 4.YEYİ MUSALLAT ETTİLER

Bu günkü iktidarın 3Y diye tabir edilen yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele etmek için sahneye çıktığını anlatan Serbes, özellikle son yıllarda 3Yyi unuttuğunu vurguladı. Hükümetin 3Yyi unutmakla kalmayıp yolsuzluk, yoksulluk ve yasakları doğuran, yeşerten, besleyen bir yapıya büründüğünün altını çizen Serbes, şöyle sürdürdü: 3Y ile mücadele için yola çıkanlar bu mücadeleyi unutup ülkenin başında dördüncü bir Yyi yani yalanı’ musallat etmişlerdir. Dördüncü Y ile milletin gözünün içine baka baka kolaylıkla yalan söyleyerek, ekonomik verileri çarpıtarak, millet fakru zaruret içindeyken uçuyoruz yalanları ile milleti kandırmaya teşebbüs etmektedirler. Milletimiz derin ekonomik darlıktan, yaygın işsizlikten, eş, dost, hısım akraba kayırmacılığından, ötekileştirici nefret dilinden ve yaygın korku ikliminden duydukları kızgınlığı, kırgınlığı açıkça dile getirmektedir. Görünen o dur ki derin bir dip dalga oluşmaktadır.

Serbes, parti olarak milletin gerçek gündeminin yani işinin, aşının, onurunun takipçisi olacaklarını dile getirerek Kimse ümitsizliğe, karamsarlığa kapılmasın. Partimiz ülkemizi temel hak ve özgürlüklerin korunduğu demokrat, adil, özgürlükçü ve müreffeh bir seviyeye taşıyacaktır.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim