AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem Yüce, Sakarya Beyaz Et Tavuk Üreticileri Birliği'ni ziyaret etti. Birlik Başkanı İrfan Demiray ve yönetimi ile bir araya gelen Başkan Adayı Yüce, birliğin çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Ziyaret teşekkürü

Sakarya Beyaz Et Tavuk Üreticileri Birliği Başkanı İrfan Demiray, "2016 Aralık ayında kurulan birliğimizde çalışmalarımızı bölgelerimizdeki yönetim üyelerimiz  ile birlikte yürütüyoruz. Düzenli bir şekilde yönetimdeki arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Sizlere de bu akşam toplantımıza teşrif ettiğiniz için teşekkür ederiz" dedi.

Mümbit topraklar

Birlik üyelerine çalışmalarında başarılar dileyen Başkan Adayı Ekrem Yüce, "Türkiye'de tarımsal faaliyetlerin merkezinde olan şehirlerden biri de Sakarya'dır. Mümbit topraklarımızda bazı ürünlerin dışında çok sayıda ürün önemli bir özveri ve tarımsal faaliyetlerle elde edilebiliyor.  Şehir olarak yaklaşık 100 bin ton fındık üretimimiz var. Fındık ülkemizin de önemli ürünleri arasında yer alıyor" diye konuştu.

Beyaz et sektöründe Sakarya önemli bir konumda

Başkan Adayı Ekrem Yüce, "Tavuk sektöründe ise bazı şehirlerimiz öne çıkıyordu. Ancak şuan Sakarya'da bu sektörde önemli bir ilerleme kaydetti. Sakarya beyaz et sektöründe bir numara. Rakamlar bize bunu gösteriyor. Bu noktada üreticilerimizin taleplerini de önemsemek durumundayız. Çeşitli sektörleri içerisine alan 18 milyarı bulan yatırımlar yaptık. Burada da sizler için farklı model geliştireceğiz. Ortak bir firma altında tek bir isim altında üretecek, tek bir isim altında pazarlayacak, tüm kontrol sizlerde olacak. Sorunları aşmak adına çok uygun olanaklar var. İnşallah biz bunları hayata geçireceğiz" dedi.

Editör: TE Bilişim