Savaş, yaptığı açıklamada, son yıllarda ülkedeki yoğun baskı ortamıyla birlikte, insanların haklı taleplerini bile korkup dile getiremediklerini hatırlattı. Ancak Gelecek Partisi’nin kurulmasıyla yavaş yavaş korku eşiğinin aşıldığını ifade eden Savaş, “Biz parti olarak geçmişi değil geleceği, nefreti değil sevgiyi, öfkeyi değil merhameti, korkuyu değil ümidi, haksızlığı değil adaleti, sefaleti değil refahı için milletimizle birlikteyiz.” diye konuştu.

KORKMA DİYE HAYKIRDIK

Gelecek Partisi’nin Türkiye’yi tabulardan, korkulardan, yasaklardan, yoksulluktan, yolsuzluktan ve yalandan kurtarmak için yola çıktığını vurgulayan Savaş, “İstiklal marşımızdan feyz alarak, ‘korkma’ diye haykırarak yola çıktık. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nun değişiyle herkes sinse de, bir kenara çekilse de, herkes sussa da, herkesi sustursalar da biz susmayacağız hakkı haykıracağız, hakikati haykıracağız dedik. Milletimize, esnafımıza, çiftçimize, toplumun her kesimine ‘korkmayın’ dedik.” diye konuştu.

KORKU EŞİĞİ AŞILDI

Liyakatsız, ciddiyetsiz, 28 Şubat ve eski Türkiye artığı kesimlerle hareket eden yönetimden korkmama çağrısı yapan Savaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Onlar sizin alın terinizi çarçur etmekten korkmadı. Onlar hukuk devletini yok etmekten korkmadı. Onlar Türk Lirasını ayağa düşürmekten, paramızı pul etmekten korkmadı. Onlar ifade hürriyetini, insan haklarını, milletimizin farklılıklarına saldırmaktan korkmadı. Onların tüm baskılarına, tehditlerine, kolluk güçlerine, şantajlarına rağmen biz de onların oluşturduğu bu korku ikliminden korkmuyoruz. Siz de özgürlük, adalet, ahlak, şeffaflık, refah ve ekmek istemekten korkmayın. Siz de müreffeh bir Türkiye, kalkınmış bir Türkiye istemekten korkmayın. Siz de huzurlu bir Türkiye, hukuk devletinin olduğu bir Türkiye, akraba kayırmacılığın olmadığı bir Türkiye istemekten korkmayın. Nitekim artık korku eşiği aşıldı. O eşik milletin varlığı ile, Gelecek Partisi’nin kurulması ile aşıldı.”

ARTIK İKTİDAR KORKUYOR

İşin tersine döndüğünü artık korkan taraf iktidar olduğunu savunan Savaş, bunların muhalif gazetecilerin karşısına çıkmaktan bile korktuklarını kaydetti. Savaş “Gerçek soruları cevaplama cesaretleri yok. Muhalefet partilerinden korkuyorlar. Muhalefet liderleri ile konuşmaktan, karşı karşıya gelmekten korkuyorlar, çünkü verecekleri cevap yok. En kötüsü halktan yani sizden korkuyorlar. Çevrelerinde yüzlerce koruma ile izole hayatlar yaşıyorlar. İnsana, gerçeğe, sokağa değmeden yaşanan bir rüya içindeler. Ve bu rüyadan uyanmak istemiyorlar. İktidarın rüyası artık vatandaşın kabusu oldu. Biz bu kabusa son vermek için geliyoruz. Gelecek Partisi korkmadan, çekinmeden, sakınmadan, sinmeden hakkı, adaleti ve özgürlükleri savunmak için kuruldu.” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Editör: TE Bilişim