Demokrasi ve Atılım Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bugün yapılacak il kongresi için ilimize geldi. Babacan, TEM gişelerinden partililer tarafından karşılandıktan sonra, partisinin İl Binasının açılışını yaptı. Daha sonra Uzunçarşı ve Çark Caddesinde esnafla bir araya gelen Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ardından  Premier İn Otel'de yapılacak olan İl Kongresine geçti.  Mevcut Kurucu Başkan Mehmet Erdoğan'ın aday olduğu kongrenin yapılacağı salonda partilerinin tezaruhatları ile karşılanan Babacan, partililerini selamladı.  Konrgeye  CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, İyi Parti il Başkanı Selçuk Kılıçaslan'da katıldı. 

TABELALAR ASTIK

Kongrede konuşan Kurucu İl başkanı Mehmet Erdoğan; “Milletimizin gönlündeki partiyi sizler kurdunuz. Farklı ideolojilerden, inançlardan, siyasi geleneklerden, bugüne kadar siyasete hiç girmemiş toplum kesimlerinden kişilerin oluşturduğu teşkilatlarımız farklılıklarımıza, birbirimizin farklılıklarına saygı göstererek ve farklılıklarımızı bir yana bırakarak ortaya koyduğumuz gelecek vizyonuna sahip çıkarak Türkiye’nin dört bir yanına Deva Partimizin tabelalarını astık” dedi.

VARLIK İÇİNDE YOKLUK

Babacan yaptığı selamlama konuşmasında, Hazine ve Maliye Bakanının istifasına değinerek, "Bu hükümetin çöküşünün göstergesidir. Hemde  ortadan kaybolarak, bir mesaj atıyor. Birileri ortadan kaybolmasıyla bu ülkenin yaşadıkları fakirliği sıkıntıları ortadan kalkmıyor" dedi. Partililere hitap eden Babacan, ülkenin ekonomik durumundan bahsederek, "Bu ülke varlık içinde yokluk çekiyor" ifadelerini kullandı.  Babacan  “Nereden baksanız çok vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Türkiye dar bir çevrenin çıkarlarından da büyüktür. Türkiye kötü yönetiliyor. Türkiye bir kişiden büyüktür. İyi ekonomi için bir ülkede önce hukuk olmalı adalet olmalı. Özgürlük ve demokrasi olmalı. Ülkedeki her şeye tek bir şey karar veriyorsa o ekonomi ayağa kalkamaz. Aylarca ülkenin şahlandığını anlatıp durdular. Hatırlayın bütün açıklamaları. Madem çok başarılıydınız, madem her şey çok güzeldi de hem merkez bankası başkanını hem de ilçe başkanını niye değiştirdiniz. Başaralı olan bir alanda bu başarının arkasındaki kadro değiştirilir mi?” şeklinde konuştu.

YENİ YÖNETİM LİSTESİ

Ercan Başnuh, Ahmet Bayrak, Burak Atilla Vatansever, Murat Durka, Cüneyt Demir, Serap Barın, Cüneyt Hızal, Ahmet Kurt, Burhan Girdap, Rasim Biryan, Alarslan Gürses, Melike Seçgin, Erdinç Öztürk, Seylçuk Taydemir, Ali Berke, Güvenç Cengiz, Aslı Kaymakçı, Nurullah Horozoğlu, Volkan Terzioğlu, İlhan Sarı, Orhan Sinan Dural, Alkan Kaya, Gamzegül Topçu, İlhan Adıyaman, Süha Dinç, Ömer Faruk Zengin, Ahmet Özkan, Hande Paşo Taşkın, Cem Kalpankaya, Gürkan Darol, Keramettin Gür, Gökhan Çatalbaş, Barış Muzoğlu, Hayrinisa Hur Gökçe Dursun, Gökhan Bölükbaşı, Bahar Bekler, Gülçin Uluğ, Sinan Egemen Çitçi, Mustafa Cihan Çakır, Cemal Ercebeci

İL DİSİPLİN KURULU

Savaş Giyer, Berat Ad, Meryem Kılıçarslan, Mehmet Oğuzhan Kılıç, Emre Salihoğlu.

KONGRE DELEGELERİ

Mehmet Erdoğan, Ercan Başnuh, Ahmet Bayrak, Burak Atilla Vatansever, Murat Durak, Serap Barın, Aslı Kaymakçı, Melike Seçgin, Ömer Aktaş, Sinan Karabaş, Abdullah Çatalbaş, Fatin Güdü, Cemal Kamışoğlu, Yakup Kotoman.

Editör: TE Bilişim