Davutoğlu, Başbakanlığı döneminde sözünü verdiği Bin Yataklı Şehir Hastanesi, Karasu-Adapazarı Demiryolu projesini izlediğini belirtti ve Tank Palet Fabrikası’nın BMC’ye kiralanmasında Sakaryalıların taleplerinin dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Parti kurma çalışmalarını sürdüren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sakarya’da kendi döneminde başlattığı ve sözünü verdiği projeleri devam ettirebilmek için elinden geleni yapmaya devam edeceğini belirterek, Sakaryalıların iktidar partisinden Bin Yataklı Şehir Hastanesi Projesi’ni talep etmesinin en doğal hakkı olduğunu söyledi. Ahmet Davutoğlu, Sakarya Dostlar Platformu’nun davetlisi olarak geldiği Adapazarı’nda Sakarya eski Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ve platform üyeleri tarafından karşılandı. Tozlu Camii’ne gelen ve burada bir esnafta kahve içen Davutoğlu, Şerefiye Camii’ne kadar yürüyerek, esnafı selamladı. Burada Bizim SAKARYA’nın sorularını yanıtlayan Ahmet Davutoğlu, “Adapazarı’na daha önce Bakan iken, Başbakan iken defalarca geldim. Şimdi de Sakarya Dostlar Patformu’nun davetlisi olarak geldim. Sakaryalılar bizi özlemişler. Muhabbetle karşıladılar, hepsine teşekkür ederim. Sakarya’da başlattığımız ve söz verdiğimiz projelere devam edebilmek için de elimizden geleni yapacağız” dedi.

HALKIN BAĞRINDAN ÇIKMAK

Davutoğlu, parti kurma çalışmalarına ilişkin olarak da şunları söyledi: “Halkın bağrından çıktığı ölçüde değerli olur. Kapalı kapılar ardında sırça köşklerde oluşan siyasi hareketlerin zemini yoktur. Türkiye’nin son dönemde kaldığı meselelerle ilgili kanaatlerimi ülkenin değişik köşelerinde konferanslarda ifade ediyordum. Elazığ, Ankara, Konya ve Diyarbakır’da vatandaşlarımızla bir araya gelmiştim. Hem kanaatlerimizi anlatıyoruz, hem vatandaşlarımızın nabzını tutmaya çalışıyoruz. Türkiye’de yeni arayışlara yönelik olarak ciddi bir ihtiyaç var. Önemli olan bizim için siyasette savunduğumuz değerleri hayata geçirmemiz. Bu değerler şu anda mevcut. Bu devlete gönülden bağlı olan insanlar olarak, bu millete borçlu hisseden insanlar olarak hepimizin görevi bu konuda istişare etmektir. Bu yoğunluk söylediğimiz sözlerin, tespitlerin halkımızda karşılığı oluğunu gösteriyor. Bu karşılık olduğu sürece elimden ne geliyorsa yapacağım.” Davutoğlu, “Görgünüz ilgi motivasyonunuzu artırıyor mu?” sorusuna ise “Motivasyon makamlarla geliyorsa makamlarla gider. Halkla geliyorsa gitmez” diye cevap verdi.

SAKARYA’DAKİ 3 PROJE!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Tank Palet Fabrikası’nın BMC’ye devriyle ilgili soruyu üzerine de şunları kaydetti: “Sakarya ile 3 projeyi yakından takip etmeye devam ediyorum. Bunlardan ilgi 7 Haziran Seçimleri öncesinde söz verdiğim Şehir Hastanesi… Benim dönemimde gerekli adımlar atılmıştır. Şu ana kadar tamamlanması gerekirdi. Seçim kampanyalarında verilen sözler kişilerin şahsi sözü değildir. AK Parti’nin yükümlülüğündedir. Bunun yerine getirilmesini talep etmek Sakaryalıların hakkıdır. İkinci Proje Adapazarı-Karasu demiryolu hattı… Maalesef orada süreç içinde bazı arzu edilmeyecek şeyler olduğunu görmekteyiz. Sakarya demiryoluyla Karadeniz’e bağlanmalı…” 

TANK PALET FABRİKASI

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tank Palet Fabrikası hem ülkemiz, hem de Sakarya açısından önemli. Stratejik bir yatırım. İstiklal Savaşının merkezi olmuş bir şehirde milli savunma sanayi olması en doğal gelişme. Özelleştirme kapsamına alınması, başlı başına tartışma konusu. Alındığı zaman yabancı yatırımcıları cezbetmesi, diğer hususların gözden geçirilmesi, teknoloji transferi ve uluslararası alana açılma bağlamında… Tüm bunlar şeffaf şekilde yapılmalı. Milli savunma sanayinin altyapısının güçlendirecek şekilde yapılması lazım. Yakından takip edilmesi ve Sakaryalıların da kanaatlerinin göz önünde bulundurulması gerekiyor.” Davutoğlu, daha sonra konuşma yapacağı Hanedan Tesisleri’ne gitti. Buradaki proframa ilişkin geniş haberi Pazartesi günkü gazetemizde bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim